Antena Meniu Search
x

Peste 100.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul războiului în Ucraina, anunță șeful Statului Major al armatei SUA

Miercuri, în cadrul New York Economic Club, generalul Mark Milley a declarat că cel puțin 100.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului în Ucraina. Șeful Statului Major american Interarme a precizat, însă, că pierderile sunt, probabil, de acelaşi ordin şi de partea ucraineană, relatează BFMTV.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.11.2022, 07:32

Generalul Mark Milley
Peste 100.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul războiului în Ucraina, anunță șeful Statului Major al armatei SUA - Profimedia

"Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi. La fel, probabil, de partea ucraineană", a spus generalul Mark Milley.

Anunțul făcut de înaltul oficial militar american vine în timp ce Ucraina și Rusia se confruntă cu o potențială acalmie de iarnă, despre care experții spun că ar putea oferi o oportunitate pentru negocieri de pace. Generalul Milley speră la discuţii pentru a pune capăt războiului, deoarece victoria militară ar putea să nu fie posibilă nici pentru Rusia, nici pentru Ucraina.

Ieri, Rusia a ordonat trupelor sale să se retragă din oraşul Herson, din sudul Ucrainei, o lovitură pentru campania militară a Moscovei. 

Vladimir Putin nu va participa la summitul G20

Pe acelaşi subiect

Președintele rus Vladimir Putin nu va participa săptămâna viitoare la summitul Grupului celor 20 din Indonezia, a declarat joi un oficial guvernamental indonezian, evitând astfel o posibilă confruntare cu Statele Unite și aliații săi din cauza războiului din Ucraina.

Joe Biden, președintele chinez Xi Jinping și alți lideri mondiali urmează să participe la summitul de două zile de la Bali, care începe pe 15 noiembrie. Luhut Binsar Pandjaitan, șeful de sprijin pentru evenimentele G-20, a declarat reporterilor din Denpasar, Indonezia, că ministrul rus de externe Serghei Lavrov va conduce delegația rusă, potrivit AP.

"Guvernul indonezian respectă decizia guvernului rus, pe care președintele Putin însuși i-a explicat-o anterior președintelui Joko Widodo într-o conversație telefonică foarte prietenoasă", a spus Pandjaitan, care este și ministrul coordonator al transportului maritim și al investițiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Peste 100.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul războiului în Ucraina, anunță șeful Statului Major al armatei SUA