Antena Meniu Search
x

Video Petreceri-experiment pentru reluarea festivalurilor. Autorităţile vor să testeze eficacitatea măsurilor de siguranţă

Festivaluri şi concerte în pandemie. Se întâmplă în alte ţări, unde autorităţile vor să testeze eficacitatea măsurilor de siguranţă. Festival de muzică în Olanda, concert de filarmonică în Germania, sau cluburi deschise în Israel, pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze.

de Redactia Observator

la 22.03.2021, 22:03

Vezi și

Fără mască sau distanţare socială şi cu paharele de băutură în mâini. Aşa au petrecut timp de două zile, 1.500 de olandezi care au luat parte la un experiment finanţat de guvern. 

Spectatori testați la intrare, la Festivalul de muzică de lângă Amsterdam

Festivalul de muzică de lângă Amsterdam a avut loc în plină carantină naţională, dar tinerii au fost testaţi la intrare. Aşa că experţii dau asigurări că riscurile sunt minore. O aplicaţie în care au fost încărcate datele le-a fost bilet de intrare petrecăreţilor.

Trebuie să dai click pe un link şi apoi primeşti un cod pentru descărcarea acestei aplicaţii. Apoi, primeşti un cod QR care demonstrează că ai un test negativ COVID şi îţi va apărea aici pe ecran.

Prin proiectul pilot, cercetătorii vor să vadă dacă există o modalitate sigură de a reveni la reuniunile sociale la scară largă, fără a creşte răspândirea virusului.

Filarmonica din Berlin, primul concert în fața a o mie de spectatori

Un astfel de experiment a avut loc şi la Filarmonica din Berlin, care a susţinut primul concert de la începutul pandemiei în faţa a o mie de spectatori.

O petrecere a avut loc şi pe o plajă din Barcelona. 50 de oameni au petrecut în linişte, la un eveniment cu concept de "silent disco". Muzica a răsunat doar în căştile participanţilor.

Mai gălăgioşi au fost însă 6.000 de francezi care au ignorat complet restricţiile impuse în pandemie. S-au costumat şi au participat la un carnaval ilegal din Marsilia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Petreceri-experiment pentru reluarea festivalurilor. Autorităţile vor să testeze eficacitatea măsurilor de siguranţă