Antena Meniu Search
x

Video Petro Poroşenko luptă alături de veterani în prima linie a războiului. "Vă rog nu îl credeţi pe Putin"

Pe frontul din capitala Ucrainei, echipa Observator l-a întâlnit pe fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, care a transmis un mesaj întregii lumii într-un interviu în exlusivitate: "Nu îl credeţi pe Putin! Putin nu îşi ţine niciodată promisiunile!". Fostul lider de la Kiev şi-a creat un batalion de luptă de veterani din Donbas şi promite să îşi dea viaţa pentru a apăra Ucraina.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 31.03.2022, 19:18

Vezi și

Petro Poroşenko a întâmpinat o echipă Observator într-unul dintre cartierele Kievului devastat de războiul lui Putin din Ucraina. A venit în haine militare şi înconjurat de o armată de voluntari.

Petro Poroşenko: Pentru noi sunt zile dezastrouase şi veţi vedea. Nu este necesar să vă mai explic eu ce se întâmplă aici. Este extrem de important ca voi, jurnaliştii români, care sunteţi aici, să vedeţi cu ochii voştri dezastrouasa criză umanitară care are loc aici, din cauza rachetelor de croazieră ruse, care ţintesc obiective civile. 8 persoane au fost ucise chiar aici şi chiar în momentele în care stăm aici, jurnaliştii dumneavoastră vă pot confirma că auzim tirurile de artilerie ale armatei ruse, care se află la mai puţin de 6 kilometri distanţă. Este extrem de periculos să fii în Kiev acum. 

Petro Poroşenko spune că e pregătit să îşi dea viaţa pentru a apăra ţara

Fost comandant superm al armatei Petro Poroşenko e în prima linie a frontului încă din prima zi de război. Spune că e pregătit să îşi dea viaţa pentru ca ucrainenii să trăiască în pace.

Pe acelaşi subiect

Petro Poroşenko: Acesta este sunetul pe care îl fac sistemele de lansatoare de rachetă, care atacă teritoriul ucrainean. Aceasta este escaladare în stilul lui Putin. Doar cuvinte, nu fapte. Ce înţelegem de aici? Vă rog, nu îl credeţi pe Putin! Putin nu îşi ţine niciodată promisiunile!

Mesajul lui Petro Poroşenko pentru români

Are un mesaj pentru români. Ne mulţumeşte pentru ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor şi ne roagă să îi ajutăm ţara să ajungă membră a Uniunii Europene şi să sprijinim armata cu muniţie şi avioane de luptă.

Petro Poroşenko: Cu siguranţă, cum aţi spus, nu luptăm numai pentru Ucraina, nu luptăm doar pentru libertate şi democraţie, luptăm pentru întreaga Europă, pentru întregul continent, inclusiv pentru România şi având în vedere această situaţie, ştim că forţele voastre armate au MiG-29, avionul de luptă, avem un piloţi grozavi, care au demonstrat pe cerul Ucrainei, că putem ataca avionele ruseşti şi le putem doborî, putem intercepta rachetele ucrainene şi să la doborâm, şi depinde doar de voi. Îi putem opri aici sau pot să meargă mai departe. Este foarte simplu, războiul poate ajunge pe teritoriul României. Aşa că solicitarea mea, către români este să ne ajutaţi ca să vă putem salva.

Petro Poroşenko este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina. A fost ales preşedintele în 2014, după ce în urma protestelor "Euromaidan" fostul președinte prorus, Viktor Ianukovici a fost îndepărtat de la putere. În 2019, însă a pierdut alegerile în faţa actualui preşedinte Volodimir Zelenski.

Chiar înainte să înceapă războiul, Poroşenko a fost acuzat de înaltă trădare, pentru că ar fi fost implicat într-o tranzacție prin care cantități foarte mari de cărbune au fost vândute separatiștilor proruși din estul Ucrainei în perioada 2014-2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Petro Poroşenko luptă alături de veterani în prima linie a războiului. "Vă rog nu îl credeţi pe Putin"