Antena Meniu Search
x

Pfizer lucrează la o nouă variantă de vaccin, destinată ţărilor în curs de dezvoltare. Ce e diferit la noul ser şi când va fi distribuit

Pfizer lucrează la o variantă de vaccin anti-Covid care va putea fi depozitată în frigidere normale. Anunţul a fost făcut chiar de directorul general al companiei.

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 08:38

Pfizer lucrează la o nouă variantă de vaccin, destinată ţărilor în curs de dezvoltare. Ce e diferit la noul ser şi când va fi distribuit
- Hepta

Albert Bourla a declarat pentru BBC că Pfizer se pregăteşte să lanseze o nouă variantă de vaccin. Diferenţa dintre cel actual şi noul produs este că acesta din urmă va putea fi depozitat în orice frigider, nu doar în cele speciale. Noua variantă de vaccin ar putea fi utilă ţărilor în curs de dezvoltare care nu deţin aparatură specială de depozitare.

"Vaccinul trebuia depozitat la -70 de grade. Noua noastră formulă, care deja a început să circule, va permite depozitarea trei luni în frigidere obişnuite, la 2-4 grade. Aceasta este o diferenţă mică într-o ţară ca Marea Britanie, dar în ţări din Africa Subsahariană diferenţă va fi imensă", a declarat Albert Bourla. Noul vaccin va fi gata de distribuţie în aproximativ o lună.

În cadrul aceluiaşi interviu, acordat BBC, directorul general al Pfizer a mai precizat că, cel mai probabil, vaccinul anti-Covid va deveni la fel de uzual precum cel anti-gripal, iar oamenii vor trebui să se imunizeze în fiecare an, în următorii ani. "Pentru a menţine un nivel foarte ridicat de protecţie", a declarat Bourla.

În Uniunea Europeană se discută despre vaccinarea obligatorie

Pe acelaşi subiect

O nouă tulpină mutantă şi un nou val de infectări pun pe jar o lume întreagă. Uniunea Europeană, unde noua variantă sud-africană, Omicron, a ajuns deja, ia în calcul să recomande vaccinarea obligatorie. Austria şi Grecia au hotărât deja să impună imunizarea prin lege. În România, autorităţile sunt încă rezervate dar nu exclud o astfel de măsură aplicabilă anumitor categorii.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: "Cum putem să încurajăm şi, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană? Acest subiect trebuie discutat". Măsura poate veni doar sub formă de recomandare din partea Comisiei Europene. Politica de sănătate publică este decisă, individual, de guvernele statelor membre şi nu poate fi impusă.

O opţiune voluntară

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Vaccinarea trebuie să fie o opţiune voluntară şi este foarte greu să vii în acest moment şi să discuţi despre obligativitatea vaccinării. Cred că trebuie să fim puţin echilibraţi

România a raportat iero 1.149 cazuri şi 66 de decese. Tendinţa descendentă se poate, însă, inversa rapid, avertizează epidemiologii. Mai ales că noua tulpină, arată studiile, ar fi mult mai contagioasă. A devenit dominantă în Africa de Sud în doar o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Pfizer lucrează la o nouă variantă de vaccin, destinată ţărilor în curs de dezvoltare. Ce e diferit la noul ser şi când va fi distribuit