Antena Meniu Search
x

Video Plămânul afectat de TBC al unui tânăr român, salvat de trei italieni cu suflet mare

Trei italieni cu suflet mare au schimbat cursul vieţii unui tânăr român. Bărbaţii au parcurs 4 mii de kilometri în 48 de ore ca să-l ia cu ei, în Peninsulă, unde medicii i-au putut salva plămânul afectat de tuberculoză.

de Redactia Observator

la 31.01.2021, 21:40

Vezi și
  • Cătălin a primit o nouă șansă de la trei italieni

Un zâmbet cât o mie de cuvinte și o privire în care se citește speranța. La patru mii de kilometri distanţă de casă, Cătălin a primit cel mai bun diagnostic posibil. Își poate păstra plămânul pe care tuberculoza a fost pe punctul să i-l ia. Șansa la o viață normală a venit din Italia. Nu ar fi ajuns acolo dacă trei voluntari nu s-ar fi oferit să parcurgă mii de kilometri în timp record. Fără vreun beneficiu material pentru ei.

Pierangelo Baldaccini, voluntar: Când am ajuns la Florenţa, la Urgenţe. Am simţit că am primit recompensa pentru ceea ce am făcut.

Maurizio Cavalsani, voluntar: Au fost emoţii puternice. Dar o experienţă frumoasă. Cred că a fost cea mai frumoasă experienţă!

Cătălin Manolache abia a împlinit 18 ani

Primele sărbători ca persoană majoră le-a petrecut în spital. A ajuns la urgență cu dureri de spate, pe 22 decembrie, iar diagnosticul a fost crunt. Tuberculoză și un plămân atât de afectat că trebuia extirpat. Trei săptămâni, în România, starea lui nu s-a îmbunătățit așa că mama, care lucrează în Italia, a decis să mai ceară o părere.

Carmen Manolache, mama lui Cătălin: De fiecare dată când am întrebat doctorii cum este situația lui mi-au spus: "Ați venit prea târziu și nu se poate face nimic!"

Cătălin Manolache: Spunea că trebuie scos, că nu mai sunt șanse. Așa îmi spunea de fiecare dată când mergeam la raze.

La o săptămână de la transfer, Cătălin este pe calea cea bună. Medicii spun că sunt 95% şanse ca plămânul afectat să se recupereze. Printre primele lucruri pe care băiatul le are în plan, după externare, este să își viziteze îngerii salvatori.

Pierangelo Baldaccini, voluntar: Adevăratul succes al acestui efort depus este zâmbetul acestui copil. Este cea mai bună răsplată! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Plămânul afectat de TBC al unui tânăr român, salvat de trei italieni cu suflet mare