Antena Meniu Search
x

Poliția indiană a arestat opt suspecți în cazul violului asupra unei călugărițe de circa 70 de ani

Poliția indiană a arestat duminică opt indivizi suspectați că au participat vineri spre sâmbătă la o tâlhărie într-un colegiu religios din Calcutta (estul Indiei) în timpul căreia unul dintre hoți ar fi violat o călugăriță în vârstă de 71 de ani

Poliția indiană a arestat duminică opt indivizi suspectați că au participat vineri spre sâmbătă la o tâlhărie într-un colegiu religios din Calcutta (estul Indiei) în timpul căreia unul dintre hoți ar fi violat o călugăriță în vârstă de 71 de ani

Inițial, mass media a scris că măicuța a fost violată în grup. "Nu a fost un viol în grup... unul dintre indivizi ar fi violat-o pe una dintre măicuțe", a declarat magistratul districtual P B Selim.

Forțele de ordine din Nadia, district din statul Bengalul de Vest unde a avut loc incidentul, îi interoghează pe cei opt, a declarat Arnab Ghosh, superintendent în poliția locală, care a adăugat că încă nu a fost confirmată participarea vreunuia dintre cei opt la atacul asupra colegiului creștin.

Măicuța, care a fost spitalizată în stare gravă după atac, se află acum în stare stabilă, au declarat reprezentanți ai spitalului în care aceasta a fost internată. Victima ceruse protecția poliției după ce primise mai multe amenințări cu moartea, a explicat președintele unui forum creștin local, Herod Mullick.

Măicuța ar fi fost violată și ar fi suferit și răni provocate cu armă albă, iar alte două călugărițe ar fi fost atacate când un grup format din circa 12 bărbați înarmați a pătruns în institutul misionar creștin la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Cu toate că, potrivit informațiilor inițiale, faptele ar fi fost comise de "bandiți" (termenul hindus fiind "dacoit" — n.r.), surse bine informate au declarat că nu poate fi exclus nici "mobilul de ordin religios". Sursele citate au explicat că maica superioară ar fi cerut protecția poliției în mai multe rânduri după ce a primit mai multe telefoane anonime în care era amenințată.

Atacul de vineri noapte ar fi durat mai mult de trei ore, de la 1:30 am la 5 am. Indivizii ar fi vandalizat clădirea școlii înainte de a intra în mănăstire. Apoi, bandiții le-ar fi legat pe cele trei măicuțe care se aflau în clădire și i-ar fi imobilizat și pe paznici. Sursele citate au declarat că, atunci când măicuța de 71 de ani ar fi încercat să se opună și să dea alarma, unul dintre indivizi ar fi violat-o. Un alt membru al grupării voia să violeze o măicuță mai tânără, dar a cruțat-o după ce aceasta i-a spus că suferă de o formă severă de astm. Atacul nu s-a sfârșit aici, indivizii au vandalizat capela școlii și obiectele religioase, aruncând prescura pe jos.

Unele zone din școală dispun de supraveghere video cu circuit închis. Deși atacatorii au încercat să distrugă camerele de luat vederi pe când se pregăteau să plece, poliția a reușit să recupereze mai multe imagini pe baza cărora a identificat doi indivizi care au și fost reținuți. Poliția verifică și informațiile conform cărora reprezentanții școlii ar fi concediat recent un angajat de la serviciul de pază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Poliția indiană a arestat opt suspecți în cazul violului asupra unei călugărițe de circa 70 de ani