Antena Meniu Search
x

Poliţist în civil din New York, împuşcat în cap de către un bărbat

Un ofiţer de poliţie în civil, Brian Moore, în vârstă de 25 de ani, care a fost împuşcat în cap sâmbătă seara, la New York, de către un bărbat pe care l-a interogat după ce l-a văzut că se comporta "suspect", era în convalescenţă duminică, după operaţie

Un ofiţer de poliţie în civil, Brian Moore, în vârstă de 25 de ani, care a fost împuşcat în cap sâmbătă seara, la New York, de către un bărbat pe care l-a interogat după ce l-a văzut că se comporta "suspect", era în convalescenţă duminică, după operaţie

Moore se afla într-o maşină de poliţie nemarcată, împreună cu partenerul său, Erik Jansen, în Queens Village, când a văzut un bărbat care mergea, ajustându-şi ceva la centură, a declarat comisarul William Bratton.

El l-a abordat pe bărbat, care a scos un pistol de la centură, s-a întors către poliţişti şi a tras în vehicul, lovindu-l pe Moore la cap, a declarat Bratton într-o conferinţă de presă la Spitalul Jamaica din Queens, unde Moore a fost internat sâmbătă seara.

"Amândoi ofiţerii erau în maşină şi nu au avut cum să coboare sau să tragă", a spus el, potrivit Mediafax, adăugând că incidentul a avut loc sâmbătă seara, la ora locală 18.15 (duminică, 1.15, ora României).

Suspectul, Demetrius Blackwell, în vârstă de 35 de ani, a fugit de la locul incidentului, iar ofiţerul Jansen a cerut ajutoare prin radio, a continuat Bratton. El a ajuns în custodia poliţiei aproximativ 90 de minute mai târziu. Arma nu a fost găsită, iar până duminică dimineaţa împotriva sa nu se formulaseră acuzaţii, potrivit AP.

Bratton a declarat că Blackwell are un cazier impresionant, inclusiv pentru deţinere ilegală de armă şi jaf.

Moore provine dintr-o familie de poliţişti şi a intrat în Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) în iulie 2010.

Primarul Bill de Blasio a denunţat, în conferinţa de presă, "un act inadmisibil de violenţă, nu doar contra unui ofiţer de poliţie, ci împotriva oraşului New York şi valorilor pe care le preţuim".

Incidentul are loc la cinci luni după ce ofiţerii de poliţie din New York Wenjian Liu şi Rafael Ramos au fost ucişi prin împuşcare, în decembrie, în timp ce se aflau în maşina de patrulare, în Brooklyn. Atacatorul, Ismaaiyl Brinsley, găsit mort după ce a întors arma împotriva sa, postase mesaje împotriva poliţiei pe reţele de socializare, după ce doi bărbaţi de culoare neînarmaţi, Michael Brown din Ferguson şi Eric Garner din Staten Island, au fost ucişi de către poliţişti albi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Poliţist în civil din New York, împuşcat în cap de către un bărbat