Antena Meniu Search
x

Polonia ar putea ridica restricțiile Covid în martie. Tot atunci, Italia își propune să crească limita de prezență pe stadioane

Polonia ar putea ridica restricțiile Covid-19 în martie dacă numărul infectărilor va continua trendul descendent, a declarat ministrul Sănătății într-un interviu citat miercuri de Reuters.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.02.2022, 10:44

Polonia ar putea ridica restricțiile Covid în martie. Tot atunci, Italia își propune să crească limita de prezență pe stadioane - Profimedia

Valul Omicron a dus la noi recorduri luna trecută, însă numărul cazurilor Covid a început să scadă în ultima vreme, ceea ce l-a făcut pe ministrul Adam Niedzielski să spună că există perspectiva ridicării restricțiilor"Dacă ritmul la care scad infecțiile rămâne același, există o perspectivă realistă de a ridica restricțiile în martie", a declarat Adam Niedzielski pentru tabloidul Fakt.

Astfel, purtarea măștilor în spațiile închise ar putea deveni o recomandare și nu o obligație, iar reluarea cursurilor în sala de clasă ar fi prioritară. Niedzielski a mai spus că dorește scurtarea perioadei de izolare de la 10 la 7 zile pentru persoanele infectate.

În Polonia, masca este obligatorie în spațiile publice închise

În prezent, purtarea măștii în spațiile publice închise este obligatorie, iar accesul persoanelor nevaccinate în restaurante și alte locații este limitată. În total, Polonia, o țară cu 38 de milioane de locuitori, a raportat peste 5,2 milioane de îmbolnăviri și 106.894 de decese.

Pe acelaşi subiect

Italia își propune să crească limita de prezență pe stadioane, de la 1 martie

Italia își propune să crească în mod constant limitele de prezență pe stadioanele sportive începând cu 1 martie, ca răspuns la îmbunătățirea situației privind pandemia de coronavirus, au declarat marți miniștrii sănătății și sportului din această țară, citați de Reuters.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, și ministrul Sportului, Valentina Vezzali, „lucrează la o primă creștere", începând cu 1 martie, care va duce la creșterea limitelor la 75% pentru stadioanele în aer liber și 60% pentru cele acoperite, au precizat aceștia într-un comunicat.

În prezent, există un plafon de asistență de 50% din capacitatea arenelor în exterior și 35% în interior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Polonia ar putea ridica restricțiile Covid în martie. Tot atunci, Italia își propune să crească limita de prezență pe stadioane