Antena Meniu Search
x

Polonia, tot mai îngrijorată de mişcările trupelor Wagner din Belarus: Este complotul lui Lukașenko și Putin, vor să destabilizeze NATO

Război în Ucraina. Contraofensiva ucraineană se desfăşoară mai lent decât se aştepta Occidentul, însă Ministerul britanic al Apărării a găsit o explicaţie. Trupele Kievului înaintează greu din cauza buruienilor şi arbuştilor de care nu s-a mai ocupat nimeni de la începutul războiului. Între timp, dronele navale ale Ucrainei panichează Moscova, pentru că ambarcaţiunile fără pilot reprezintă un pericol pentru vasele de război ale Rusiei. Kremlinul a trimis insa mai multe arme şi vehicule trupelor aflate în regiunile Belgorod şi Kursk, acolo unde soldaţii Kievului au lovit repetat.

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 09:20

Vezi și

Atacurile ucrainene asupra navelor ruse din Marea Neagră s-au intensificat, deşi Moscova susţine că a distrus fiecare ambarcaţiune fără pilot care s-a apropiat de vasele sale de război. Dincolo de declaraţiile triumfarde, Kremlinul are mari probleme cu efectivele sale din Ucraina. Vladimir Putin are nevoie de mai mulţi soldaţi, aşa că a început să-i curteze pe kazahi, cărora le oferă 5.000 de dolari la semnarea contractului, 2.000 de dolari salariu lunar şi alte beneficii suplimentare.

Dmitri Medvedev, Vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei: Sarcina rămâne aceeași: să facem serviciul contractual cât mai prestigios posibil. Pentru a-l realiza, în ultimele luni au fost luate decizii organizatorice, economice și sociale.

Între timp, trupele Wagner din Belarus fac tot felul de manevre de natură să dea fiori polonezilor.

Mateusz Morawiecki, prim-ministru polonez: Rusia și Belarus cresc presiunea asupra granițelor, sporind numărul provocărilor lor. Acesta este complotul lui Lukașenko și Putin și scopul lor este de a destabiliza, de a semăna haos, incertitudine, în speranța că vor arăta slăbiciunea flancului estic al NATO și a tuturor partenerilor noștri NATO.

Pe acelaşi subiect

În ecuaţie a apărut şi Iranul, ceea ce nu reprezintă chiar un şoc, având în vedere că Teheranul este un prieten al Moscovei.

Brazilia vrea mai multe state "prietene" în BRICS

Hossein Amirabdollahian, ministrul iranian de Externe: Considerăm că este o mai mare sursă de îngrijorare faptul că Statele Unite și unele țări occidentale continuă să înarmeze Ucraina.

Preşedintele Braziliei, un alt partener al lui Vladimir Putin, a lansat o campanie în favoarea Rusiei. Luiz Da Silva şi-ar dori să atragă în BRICS cât mai multe state ale lumii, pe motiv că respectiva bancă este mult mai bună decât Fondul Monetar Internaţional, care nu ajută cu nimic ţările.

Luiz Inácio Lula da Silva, președintele Braziliei: Am spus public: de ce are nevoie Brazilia de dolari pentru a face comerț cu China? O putem face în propria noastră monedă. De ce are nevoie Brazilia de dolari pentru a tranzacționa cu Argentina?

Şi Vladimir Putin a început propriul joc, de natură să-i mai sporească gradul de popularitate. Liderul de la Kremlin a solicitat excluderea maşinilor străine de pe lista achiziţiilor publice. În consecinţă, funcţionarii de stat nu vor mai circula cu limuzine occidentale şi vor apela la autovehiculele autohtone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Polonia, tot mai îngrijorată de mişcările trupelor Wagner din Belarus: Este complotul lui Lukașenko și Putin, vor să destabilizeze NATO