Antena Meniu Search
x

Video Pregătiri de Crăciun, în vremea pandemiei. Sărbătorile le dau fiori autorităţilor

În toată lumea, guvernele fac eforturi disperate să salveze Crăciunul de COVID. În Canada, autorităţile propun carantină înainte şi după Crăciun. Iar Marea Britanie ia în calcul interzicerea îmbrăţişărilor. În ultimele patru săptămâni s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare decât în primele şase luni de pandemie.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 24.11.2020, 14:35

Vezi și
  • În Italia autorităţile pregătesc un decret pentru sărbători
  • Brazi de Crăciun, adevăraţi sau doar simbolici, se înalţă deja în pieţe

Brazi de Crăciun, adevăraţi sau doar simbolici, se înalţă deja în pieţe şi chiar în holurile gărilor şi aeroporturilor.

În faţa Capitoliului din Washington a fost ridicat un brad de 17 metri, adus din Colorado. Un alt brad va ajunge, luni, la Casa Albă, şi va fi întâmpinat, pentru ultima oară, de Melania Trump.

Brazi mai. modeşti au fost puşi în vânzare şi în Franţa. Lumea întreagă se pregăteşte de Crăciun. Însă niciodată în trecutul recent, sărbătorile nu le-au dat fiori autorităţilor, ca anul acesta.

Tedros Ghebreyesus, directorul OMS: În Europa şi America de Nord, spitalele şi secţiile de terapie intensivă sunt pline sau aproape pline.

În Italia, unde târgurile de Crăciun au fost interzise, la fel şi circulaţia între anumite regiuni, autorităţile pregătesc un decret pentru sărbători. Întâlnirile în grupuri mici vor fi permise, la fel ca în Franţa. Restaurantele şi bisericile vor rămâne, cel mai probabil, închise.

În Anglia, Ministrul Sănătăţii insistă ca oamenii să nu-şi îmbrăţişeze rudele şi prietenii în timp ce Canada mizează pe un "contract moral" între guvern şi cetăţeni.

Francois Lagault, premierul din Quebac: Permitem adunările de familie timp de 4 zile. 24, 25, 26 şi 27 decembrie. Pentru asta, le recomandăm oamenilor să evite orice contact cu o săptămână înainte de Crăciun şi o săptămână după Crăciun.

Deşi iarna se face deja simţită, autorităţile îi sfătuiesc pe oameni să nu se grăbească să îşi plătească vacanţe la munte.

În Suedia, unde ieri s-a înregistrat cea mai mare mortalitate din ultimele 5 luni, este posibil chiar să fie impuse restricţii de circulaţie. Singura excepţie prevăzută anul acesta, în Europa şi peste Ocean, îl vizează pe Moş Crăciun.

Anthony Fauci, epidemiolog SUA: Moş Crăciun, pe lângă alte multe calităţi are şi o puternică imunitate înnăscută. Aşa că Moş Crăciun nu poate infecta pe nimeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Pregătiri de Crăciun, în vremea pandemiei. Sărbătorile le dau fiori autorităţilor