Antena Meniu Search
x

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, ar urma să demisioneze din cauza problemelor de sănătate

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, ar urma să demisioneze din cauza problemelor de sănătate, informează CNN, care citează televiziunea de stat niponă NHK.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.08.2020, 10:02

  • Shinzo Abe suferă de o boală autoimună
  • Un anunț oficial ar urma să fie făcut astăzi

Hiroshige Seko, un oficial de rang înalt din Partidul Liberal Democratic din Japonia, le-a spus reporterilor că premierul și-a exprimat intenția de a renunța la funcție, într-o sedință cu membrii marcanți de partid. Totodată, un consilier din Executivul nipon a precizat pentru CNN că anunțul privind demisia a fost făcut și la nivel guvernamental.

Shinzo Abe este așteptat să susțină o conferință de presă în cursul zilei de vineri, referitor la evoluția epidemiei de coronavirus în Japonia. Televiziunea publică NHK susține că acesta urmează să facă și un anunț privind demisia.

Luni, pe 24 august, Shinzo Abe a fost fotografiat în timp ce vizita Spitalul Universitar din Tokyo, pentru a doua oară în decurs de o săptămână.

Shinzo Abe, fotografiat în timpul unei vizite la spital, 24 august 2020 (foto centru)

Premierul suferă de colită, o boală inflamatorie intestinală pentru care nu există tratament. De altfel, Shinzo a mai renunțat o dată la mandat din cauza problemelor de sănătate, în septembrie 2007.

Shinzo Abe și-a început cel de-al doilea mandat în 2012 și a devenit cel mai longeviv șef de guvern din istoria Japoniei, în ceea ce privește numărul de zile petrecute în funcție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Premierul Japoniei, Shinzo Abe, ar urma să demisioneze din cauza problemelor de sănătate