Antena Meniu Search
x

Premiul Nobel pentru Pace, în sprijinul luptei antinucleare. Câştigătorul a fost ales din 300 de nominalizaţi

Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit, în acest an, luptei anti-atomice. Într-o lume ameninţată de distrugerea în masă.

Vezi și

Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit, în acest an, luptei anti-atomice. Într-o lume ameninţată de distrugerea în masă, Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare a primit prestigioasa distincţie.

Efectele imediate ale utilizării armei nucleare pot fi distrugerea unui oraş întreg, cu sute de mii de vieţi ucise în doar câteva secunde.  

Câştigătorul a fost ales din mai bine de 300 de nominalizaţi. Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare este formată din 468 de organizaţii civice din peste 100 de țări.  Această coaliţie globală a fost fondată în urmă cu 10 ani şi are sediul în Geneva.  

BERIT REISS-ANDERSEN, preşedintele Comitelului Nobel din Norvegia

Armele nucleare reprezintă o ameninţare constantă pentru omenire şi pentru întreaga viaţă de pe Pământ.

În luna iulie, Campania a convins 122 de ţări să semneze tratatul de interzicere a armelor de distrugere în masă.  

Alegerea câştigătorului premiului Nobel pentru Pace este o decizie cu substrat politic. 

Testele atomice efectuate de Coreea de Nord şi riscul ca acordul asupra programului nuclear al Iranului să devină inexistent pot declanşa un conflict deschis la nivel mondial.

Prima şi singura dată până acum când au fost folosite armele nucleare a fost în 1945, asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Premiul Nobel pentru Pace, în sprijinul luptei antinucleare. Câştigătorul a fost ales din 300 de nominalizaţi