Antena Meniu Search
x

Președintele Austriei și consilierul lui Boris Johnson, acuzați că au încălcat restricțiile impuse din cauza coronavirusului

Nici cei care fac regulile nu le mai respectă. Preşedintele Austriei a rămas la restaurant după ora închiderii, iar acum localul ar putea fi amendat cu 30.000 de euro. 

de Redactia Observator

la 25.05.2020, 22:09

Vezi și
  • Președintele Austriei au ținut un restaurant deschis mult peste ora impusă pentru închidere.
  • Consilierul lui Boris Johnson ar fi părăsit de două ori localitatea pentru a merge la părinți.

Şi consilierul preferat al lui Boris Johnson a încălcat carantina. Opinia publică îi cere acum premierului britanic să-l concedieze, iar mai mulţi medici au ameninţat că nu se mai duc la serviciu până nu va fi pedepsit.

Preşedintele Austriei, Alexander van der Bellen, a mers la un restaurant din Viena cu soţia şi doi prieteni. După ce au luat cina, au pierdut noţiunea timpului şi au stat la masă mult peste ora de închidere a localului. 

Potrivit restricţiilor impuse de epidemia de coronavirus, restaurantele din Viena trebuie să închidă la ora 23, altfel riscă o amendă de 30.000 de euro. 

Liderul austriac recunoaşte că a greşit şi a cerut public scuze. Dacă restaurantul va fi sancţionat, Van der Bellen spune că va plăti el amenda.

În Portugalia, a fost primul weekend în care oamenii au putut merge la plajă. Printre cei care s-au grăbit la malul mării, a fost şi preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, care a vrut să dea un exemplu. 

Şi-a dat masca jos, doar când a intrat în apă. La plajă a fost şi premierul Antonio Costa, alături de soţie. Cei doi s-au plimbat şi au fost atenţi să respecte regulile de distanţare socială.

După 76 de zile de pauză, Donald Trump a putut, în sfârşit, să joace golf, la clubul său din Virginia, unde a rămas mai multe ore. 

Relaxarea liderului de la Casa Albă nu este văzută cu ochi buni. În Statele Unite, situaţia este în continuare dramatică. Numărul cazurilor confirmate se apropie de un milion şapte sute de mii şi cel al morţilor de 100.000. 

Mulţi consideră că redeschiderea economiei se face prea devreme şi cu un cost care s-ar putea dovedi greu de suportat - un al doilea val epidemic.

Nerespectarea regulilor îi dă bătăi de cap şi lui Boris Johnson. Premierului britanic i se cere să îşi concedieze consilierul preferat. 

Dominic Cummings este acuzat că nu a respectat carantina. Potrivit presei britanice, el a încălcat de două ori interdicţia de a părăsi localitatea pentru a merge la părinţii săi. 

Boris Johnson îi ia apărarea şi spune că strategul său a avut un motiv întemeiat pentru aceaste deplasări. Argumentul nu a fost suficient de convingător. Mai mulţi medici au ameninţat că nu vor mai merge la muncă, dacă Dominic Cummings nu este concediat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Președintele Austriei și consilierul lui Boris Johnson, acuzați că au încălcat restricțiile impuse din cauza coronavirusului