Antena Meniu Search
x

Prima apariție a lui Vladimir Putin pe scena mondială după rebeliunea Wagner: Poporul rus este mai unit ca oricând

Vladimir Putin s-a întâlnit marți cu lideri mondiali, inclusiv cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, în cadrul unui summit online. Este prima apariție a liderului de la Kremlin pe scena mondială de la rebeliunea armată a Grupului Wagner de pe 24 iunie. Preşedintele rus le-a transmis marţi liderilor asiatici că poporul rus este mai unit ca oricând.

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 15:16

Vezi și

La prima intervenţie publică internaţională a liderului de la Kremlin după revolta mercenarilor Wagner, din luna iunie, Vladimir Putin le-a mulțumit aliaților care și-au exprimat solidaritatea cu Moscova. 

Preşedintele rus a vorbit prin videoconferinţă în cadrul summitului Organizaţiei de Securitate de la Shanghai. Liderul chinez Xi Jinping, președintele iranian Ebrahim Raisi și președintele belarus Aleksandr Lukașenko au participat la întâlnirea liderilor eurasiatici, găzduită de premierul indian Narendra Modi. 

"Aș dori să profit de această ocazie pentru a le mulțumi colegilor mei din țările Organizației de Cooperare din Shanghai care și-au exprimat sprijinul pentru acțiunile conducerii ruse în protejarea ordinii constituționale, a vieții și securității cetățenilor. Apreciem foarte mult acest lucru" a spus Putin. "Poporul rus este mai consolidat ca oricând" a transmis Putin. 

Putin a adăugat că Rusia rezistă tuturor sancțiunilor și provocărilor și că țara "se dezvoltă constant""Cercurile politice şi întreaga societate din Rusia şi-au demonstrat în mod clar unitatea şi sentimentul de responsabilitate pentru soarta patriei atunci când au răspuns ca un front unit împotriva unei tentative de revoltă armată", a spus el.

Pe acelaşi subiect

Deşi mulți dintre oficialii de la vârful Rusiei s-au grăbit să-și exprime sprijinul pentru Putin, în Rusia nu au existat mitinguri la scară largă sau alte manifestări de unitate, menţionează CNN. 

Putin vrea să-şi arate autoritatea la nivel mondial după rebeliunea grupului Wagner

Discursul lui Vladimir Putin şi accentul pus pe unitatea Rusiei sunt menite să arate cât de dornic este liderul rus să înlăture orice dubiu legat de autoritatea sa la nivel mondial după revolta condusă de liderul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, în luna iunie.

Pe 24 iunie, luptătorii Wagner au preluat controlul asupra oraşului Rostov-pe-Don şi s-au îndreptat spre Moscova, în cea mai gravă provocare pentru Vladimir Putin de la urcarea sa la putere în Rusia în 1999.

Revolta a fost dezamorsată printr-un acord mediat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.  În discursul său, Vladimir Putin a afirmat că Rusia se va opune sancţiunilor şi ''provocărilor'' occidentale. El a adăugat că Moscova intenţionează să îşi extindă relaţiile cu celelalte ţări din OCS. 

Putin: În acest moment, practic, împotriva Rusiei se duce un război hibrid

Vladimir Putin a mai declarat că împotriva Rusiei se duce acum un război hibrid, fiind folosite sancțiuni ilegitime.

"Considerăm că este important ca toți membrii organizației să fie de acord cu evaluările legate de situația din politica mondială, securitate, sferele sociale și economice. În același timp, organizația noastră este ferm angajată în formarea unei ordini mondiale cu adevărat juste și multipolare, bazată pe dreptul internațional, pe principiile general recunoscute ale cooperării" a mai spus Putin.

"Contradițiile geopolitice sunt din ce în ce mai accentuate. Degradarea sistemului internațional de securitate continuă, riscurile unei noi crize globale, economice și financiare sunt tot mai mari în contextul acumulării necontrolate de datorii de către țările dezvoltate și al sărăciei în creștere în întreaga lume", a declarat Putin. 

"De mult timp, forțe externe au implementat un proiect în afara granițelor noastre, pentru a face din țara vecină, Ucraina, un stat ostil, anti-Rusia. Ucraina a fost umplută de arme timp de opt ani, forţele externe au tolerat agresiune împotriva populației civile din Donbas și au permis în toate modurile posibile plantarea unei ideologii neo-naziste. Și toate acestea pentru a pune în pericol securitatea Rusiei și a împiedica dezvoltarea țării noastre", a mai spus Putin. 

"În acest moment, practic, împotriva noastră se duce un război hibrid. Sancțiuni anti-ruse ilegitime sunt folosite la o scară fără precedent. Aș dori să subliniez că Rusia rezistă cu încredere și va continua să reziste presiunii, sancțiunilor și provocărilor externe. Și în situația actuală, țara noastră continuă să se dezvolte constant", a mai declarat Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Prima apariție a lui Vladimir Putin pe scena mondială după rebeliunea Wagner: Poporul rus este mai unit ca oricând