Antena Meniu Search
x

Prima slujba de Inviere oficiata de Papa Francisc: peste 200.000 de oameni l-au intampinat pe Suveranul Pontif

Peste 200.000 de oameni, inclusiv romani, l-au intampinat pe Papa Francisc la prima slujba de Paste. In mesajul sau Urbi et Orbi, Francisc a adresat lumii un apel la pace. Si, surprinzator, a multumit celor care au adus florile pentru slujba de Paste.

Vezi și

“Dragi frati din Roma si din intreaga lume: Paste fericit! Paste fericit! Cu mare bucurie, va transmit acest mesaj: Hristos a inviat”, a spus Suveranul Pontif.

250.000 de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru au primit cu urale binecuvantare de Paste a Papei Francisc. Spre deosebire de ceilalti Suverani Pontifi, Francisc nu a rostit "Hristos a Inviat" in zeci de limbi, inclusiv in limba romana. Vrea sa scurteze si sa simplifice ritualurile de la Vatican. “Pace pentru toata lumea! Pace pentru o lume divizata inca de lacomia celor in cautare de castiguri umane, ranita de egoismul care ameninta viata si familia”, a transmis Papa.

Gandurile Papei s-au indreptat inclusiv spre cei care au decorat altarul si balconul basilicii, pentru discursul sau. Inaintea mesajului Urbit et Orbi, Francisc a salutat multimea, din papamobil.

A primit de la un credincios tricoul unei echipe de fotbal si s-a oprit de mai multe ori pentru a saruta si mangaia copii sau bolnavi.

Cea mai mare sarbatoare a crestinilor catolici a inceput ieri seara. Basilica Sfantul Petru a fost neincapatoare. Dupa obiceiul sau, Papa Francisc a purtat vesminte mai simple decat cele bogat ornamentate ale inaintasilor sai.

O alta noutate a fost faptul ca Papa si-a rostit predica in picioare, la un pupitru, asemenea preotilor de rand, si nu de pe tronul pontifical. I-a indemnat pe cei aflati in situatii dificile sa ramana increzatori in Dumnezeu si sa nu cedeze in fata tristetii si amaraciunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Prima slujba de Inviere oficiata de Papa Francisc: peste 200.000 de oameni l-au intampinat pe Suveranul Pontif