Antena Meniu Search
x

Video Prima undă verde pentru vaccinul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză. În aprilie ar putea ajunge și în România

Cât de curând am putea avea acces la un al patrulea vaccin împotriva COVID-19. Serul dezvoltat de americanii de la Johnson & Johnson a primit undă verde în Statele Unite şi ar putea ajunge în aprilie în ţara noastră, dacă primeşte aprobarea şi din partea Agenţiei Europene a Medicamentului.

de Redactia Observator

la 28.02.2021, 21:12

Vezi și
  • Serul de la Johnson & Johnson este primul vaccin împotriva coronavirusului administrat într-o singură doză.

Cea mai afectată ţară de pandemie se poate baza acum pe un al treilea vaccin în lupta cu temutul virus. După Pfizer şi Moderna, Statele Unite au aprobat în regim de urgenţă serul celor de la Johnson & Johnson.  

Anthony Fauci, epidemiolog şef al SUA: Avem acum trei vaccinuri foarte eficiente. Fiecare dintre ele este foarte eficient în faţa formelor grave ale bolii. Practic nu există spitalizări sau decese timp de un an (n.r. de la administrarea vaccinului) . Ceea ce este o veste foarte bună.

Compania americană a anunţat că este pregătită să distribuie trei milioane de doze imediat, din cele aproximativ 100 de milioane pe care s-a angajat să le livreze Statelor Unite. 

Asemenea serului Moderna sau AstraZeneca, poate fi păstrat şi transportat într-un frigider normal. Mai mult, o doză costă doar 10 dolari, de două mai puţin ca cel de la Pfizer şi de aproape trei ori mai puţin decât serurile de la Moderna sau AstraZeneca.

Eficiență de 85% în cazurile grave de Covid-19

Testele clinice au arătat că are o eficienţă de peste 85% în cazul formelor grave de COVID-19 şi poate fi administrat tuturor celor care au peste 18 ani. 

Francis Collins,  Director al Institutului Naţional de Sănătate din SUA: Orice vaccin primeşti, acceptă-l. Toate sunt foarte bune. 

Până la acest moment, în Statele Unite, unde pandemia a făcut peste 500 de mii de morţi, au fost vaccinate cu cel puţin o doză 46 de milioane de oameni, iar 22 de milioane au primit şi rapelul. 

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii: Vom folosi toate metodele la care ne putem gândi pentru a extinde manufactura vaccinului, acest al treilea vaccin, care ne va ajuta să facem progres rapid în administrarea dozelor în braţele a tot mai mulţi oameni. 

România ar putea primit vaccinul Johnson & Johnson în aprilie

Serul celor de la Johnson & Johnson ar putea ajunge în ţara noastră cel mai devreme în aprilie, după ce va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului. Din dozele cumpărate de Uniunea Europeană, nouă ne revin aproape 8 milioane. 

Charles Michel, preşedintele Consiliului European: Prioritatea noastră numărul unu este să grăbim producţia şi livrarea vaccinurilor şi vaccinării pe teritoriul Uniunii Europene. 

Budapesta nu mai aşteaptă vaccinul Johnson & Johnson şi este singurul stat din blocul comunitar care a autorizat serul rusesc Sputnik şi pe cel asiatic, Sinopharm. Într-un exerciţiu de imagine, premierul Viktor Orban şi preşedintele Janos Ader s-au vaccinat azi cu serul din China.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Prima undă verde pentru vaccinul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză. În aprilie ar putea ajunge și în România