Antena Meniu Search
x

Primarul New York-ului impune vaccinarea obligatorie în întregul sector privat, începând de la 27 decembrie

Toţi angajaţii sectorului privat urmează să fie obligaţi să se vaccineze împotriva Covid-19 începând de la 27 decembrie, a anunţat luni primarul în exerciţiu la New York-ului, Bill de Blasio, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 17:32

Primarul New York-ului impune vaccinarea obligatorie în întregul sector privat, începând de la 27 decembrie
- Profimedia

Bill de Blasio merge mai departe decât preşedintele democrat Joe Biden, care a dispus vaccinarea obligatorie - începând de la 4 ianuarie - a salariaţilor societăţilor cu peste 100 de angajaţi, o decizie blocată în justiţie în prezent. ”Aici, la New York, am decis să lansăm un atac prevenitv (împotriva Covid-19), pentru a face ceva îndrăzneţ în vederea opririi răspândirii Covid şi pericolului pe care-l reprezntă pentru noi toţi”, a anunţat la postul MSNBC, Bill de Blasio.

New York au confirmat câteva cazuri de contaminare cu varianta Omicron

El a precizat că toţi ”angajatorii din sectorul privat din New York vor fi vizaţi de vaccinarea obligatorie începând de la 27 decembrie”, în total 184.000 de întreprnderi, societăţi şi magazine. Tot de la 27 decembrie, ”newyorkezii în vârstă de peste 12 ani vor trebui să prezinte dovada că s-au vaccinat cu trei doze de vaccin”, a mai anunţat primarul, care urmează să plece din funcţie la 31 decembrie.

Bill de Blasio urmează să-i lase postul democratului Eric Adams, ales primar al New Yorkului la 2 noiembrie. Prezenţa variantei Omicron a fost confirmată în cel puţin 15 state americane. În statul New York s-au confirmat câteva cazuri de contaminare cu varianta Omicron. Oraşul New York a fost extrem de afectat de epidemie în 2020 şi înregistrează cel puţin 34.000 de morţi dn cauza Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Primarul New York-ului impune vaccinarea obligatorie în întregul sector privat, începând de la 27 decembrie