Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini cu principala suspectă în cazul exploziei din Istanbul. Un tată şi fiica sa de 3 ani, printre victime

Teroare în Istanbul! Cel puţin şase oameni au murit, iar alţi 81 au fost răniţi, după ce o bombă a explodat în apropierea pieţei Taksim. De asemenea, cinci dintre răniţi sunt în stare critică. În atacul terorist ce a îngrozit întreaga lume ar fi implicaţi trei suspecţi: o femeie şi doi bărbaţi, potrivit primelor date. Unul dintre aceştia a fost deja arestat azi-noapte de poliţia turcă. Ar fi vorba chiar despre cel care ar fi lăsat bomba în zona respectivă. Conexiunea la internet a fost, de asemenea, întreruptă în aproape toată Turcia, pentru ca imagini de la locul tragediei să nu fie distribuite. Momentan, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre victime. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 14.11.2022, 07:52

Vezi și

Era furnicar de oameni pe bulevardul Istiklal din Istanbul la 16.20, ora locală, când s-a declanşat explozia. Clădirile s-au cutremurat şi o minge de foc a apărut printre trecătorii care au fost aruncaţi la pământ în secunda următoare. Când fumul negru s-a ridicat, au urmat clipe de teroare şi panică. Cei care n-au fost atinşi grav de suflul exploziei, au fugit care încotro. În imaginile surprinse imediat după deflagraţie, mai mulţi oameni, plini de sânge, sunt inconştienţi pe stradă. Până la sosirea salvatorilor, oamenii s-au ajutat unii pe ceilalţi. 

Printre victime, un bărbat şi fiica sa, de doar trei ani. Zeci de ambulanţe, maşini de pompieri şi echipaje de poliţie au ajuns în primele minute de la explozie la faţa locului. Strada a fost evacuată şi încercuită de forţe de ordine. Şi Moscheea Taksim din apropiere a fost închisă de autorităţi.  

6 oameni au murit, iar alţi 81 au fost răniţi în explozia din Istanbul

Bărbat: Sunt pe Istiklal, pe strada principală, la o staţie de metrou. Iar explozia a avut loc la 10 minute de mers pe jos spre piaţa Taksim. Sunt multe ambasade în aria aia.

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi români se aflau în cel mai mare oraş al Turciei la momentul exploziei. 

Româncă: Din ce am văzut, elicopterele s-au dus pe partea cu Asia, Istanbul Asia, peste Bosfor. Este foarte multă poliţie, blocată circulaţia, elicoptere patrulează. 

Corina Martin, consultant turism: Am văzut foarte multe ambulanţe trecând extrem de alert pe strada principală din Sultanahmet. Strada Istiklal, este una dintre străzile cele mai importante şi o stradă pe care se regăsesc foarte multe ambasade, sedii de consulat. Cu foarte multe magazine, este o stradă importantă şi un reper important, chiar şi turistic, pe harta Istanbulului. 

Autorităţile din Turcia consideră că atacul ar fi avut trei autori: o femeie şi doi bărbaţi. Înaintea exploziei, o femeie a fost văzută cum a stat aproape o oră pe o bancă de pe bulevardul Istiklal, iar tragedia a avut loc la doar câteva minute după ce aceasta s-a ridicat. 

Potrivit unor surse, suspecta ar fi o avocată din Partidul Muncitorilor din Kurdistan, Jiyan Tosun. Aceasta ar fi acţionat împotriva unui client aflat în acele momente într-o secţie de poliţie din zonă. Se vehiculează, de asemenea, că ceilalţi doi suspecţi ar fi născuţi după anul 2000. Momentan, aceste informaţii nu au fost confirmate. 

Imediat după deflagraţie, presa a primit o interdicţie de difuzare a imaginilor de la faţa locului, din motive de securitate naţională. Conexiunea de internet a fost, asemenea, întreruptă în mai multe zone din ţară. La o oră de la atac, preşedintele Turciei a declarat, într-o conferinţă de presă, că a fost vorba de un atentat asupra ţării. 

Erdogan: Dumnezeu să aibă milă de cetățenii noștri care și-au pierdut viața în atacul cu bombă de pe strada Istiklal. Eforturile de a pune stăpânire pe Turcia și pe națiunea turcă prin terorism nu vor funcționa. Toate detaliile vor fi descoperite, iar autorii vor fi pedepsiți. Conform informațiilor primite de la Biroul Guvernatorului din Istanbul, 6 dintre cetățenii noștri au decedat.

Şi vicepreşedintele Turciei a mers la locul tragediei, la câteva ore după producerea exploziei.

Fuat Oktay, vicepreşedintele Turciei: Oricine e în spatele acestor acţiuni, oricine, fie că se află în Turcia sau la celălalt capăt al lumii, va fi prins, aşa cum am prins şi alţi terorişti. Vor fi aduşi în Turcia! Va fi făcut tot ce este necesar. Vor fi înmânaţi tribunalului. Indiferent care este preţul, va exista! Turcia de azi nu este vechea Turcie! Toată lumea să ştie asta. 

Preşedintele României, dar şi prim-ministrul Nicolae Ciucă au transmis mesaje de susţinere pentru Turcia la câteva ore de la atac, pe Twitter. Nici NATO nu a rămas indiferentă. Secretarul General Jens Stoltenberg a descris explozia ca fiind una de-a dreptul şocantă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Primele imagini cu principala suspectă în cazul exploziei din Istanbul. Un tată şi fiica sa de 3 ani, printre victime