Antena Meniu Search
x

Primul bebeluș născut în Morterone, în ultimii 8 ani

Motiv de sărbătoare în cel mai mic sat din Italia! Pentru prima oară în opt ani, Morterone are un nou locuitor. Cel de al 29-lea, mai precis. 

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 15:40

Vezi și
  • Este vorba de un nou-născut pe nume Denis.
  • A venit pe lume în urmă cu două zile.

Este vorba de un bebeluş care s-a născut pe 20 Iulie. Pentru locuitori, venirea pe lume a copilului, simbolizează revenirea la normalitate după pandemia de coronavirus. 

Aflat la 50 de kilometri de Milano, la poalele Alpilor Bergamezi, Morterone este un sat cu 29 de locuitori. Iar pentru prima oară în opt ani, locuitorii au sărbătorit sosirea unui nou rezident permanent. Este vorba de un nou-născut pe nume Denis, care a venit pe lume în urmă cu două zile.

Antonella Invernizzi, primarul din Morterone: Naşterea lui Denis a adus o urmă de bucurie în această ţară. 

Pe 20 Iulie a fost însă dublu motiv de sărbătoare. Denis nu este doar primul nou-născut din 2012 ci şi primul băiat venit pe lume în Morterone în ultimii 14 ani.

Aşa se face că atunci  când au aflat că tânăra de 21 de ani va deveni mamă, locuitorii i-au urmărit fiecare pas, pentru a se asigura că nu va avea probleme. Pentru oamenii din Morterone, naşterea lui Denis simbolizează revenirea la normalitate după pandemie.

Mai ales că virusul a ucis şi aici doi locuitori. Acum, în schimb, inclusiv turismul local pare să revină la viaţă. 

Antonella Invernizzi, primarul din Morterone: În această perioadă şi în perioada de după carantină, Morterone a început să înflorească datorită numărului mare de excursionişti. Mulţi turişti vin să viziteze Morterone pentru prima oară. 

Potrivit primarului, Morterone este asaltat în fiecare weekend de amatorii de adrenalină, care vin special pentru a face drumeţii pe munte, tururi cu bicileta sau, pur şi simplu, pentru a lua o gură de aer proaspăt. Până acum, Morterone a avut cel mai mult 37 de locuitori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Primul bebeluș născut în Morterone, în ultimii 8 ani