Antena Meniu Search
x

Primul caz de sinucidere asistată din Italia: Un fost șofer de TIR, paralizat de 10 ani: "Acum mă simt ușurat"

Un bărbat din Italia, parallizat de 10 ani, a obținut dreptul la sinucidere asistată, după un proces extrem de obositor, scrie Corriere della Sera. Cazul lui Mario a ajuns până la Curtea Constituțională. “Acum mă simt mai ușor”.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 15:02

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Mario, în vârstă de 43 de ani, este tetraplegic de zece ani și mai poate să-și miște doar un singur deget de la o mână. Bărbatul este primul pacient care a obținut dreptul la sinucidere asistată, în Italia, după ce Curtea Constituțională a stabilit că îndeplinește toate cele patru condiții pentru o astfel de decizie: este menținut în viață printr-un tratament vital, suferă de o patologie ireversibilă, boala sa este o sursă de suferință de nesuportat și este capabil să ia o decizie liberă și coștientă, scrie Corriere della Sera.

Mario: "Mă simt ușurat"

Mario, în vârstă de 43 de ani, este un fost şofer de TIR care a devenit tetraplegic în urmă cu zece ani, în urma unui accident rutier în care și-a fracturat coloana vertebrală.

El a cerut în mai multe rânduri autorităţilor regionale din Marche, unde locuieşte, să-i autorizeze accesul la sinuciderea asistată, care i-a fost refuzat până la interveţia unei echipe de avocaţi din cadrul Asociaţiei Luca Coscioni.

”Mă simt ușurat. Nu mai am toată tensiunea acumulată în aceşti ani. În timp ce am rămas nemișcat aici, mi-am dat seama că în ultimele luni am făcut un lucru grozav”, a declarat Mario.

În august 2020, Mario a primit permisiunea de a merge în Elveția pentru a-și pune planul în aplicare, însă a preferat să urmeze procedeul în țara sa natală pentru a putea muri acasă, alături de familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Primul caz de sinucidere asistată din Italia: Un fost șofer de TIR, paralizat de 10 ani: "Acum mă simt ușurat"