Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Prinţesa de Wales, mesaj emoționant pentru cei care luptă cu cancerul, după ce a încheiat tratamentul de chimioterapie: "Din întuneric poate ieşi lumina"

Veşti bune dinspre familia regală britanică. Prinţesa de Wales se întoarce la viaţa publică. Catherine a anunţat că a terminat şedinţele de chimioterapie şi a descris public experienţa ei în lupta cu boala secolului - cancerul.

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 20:13

"Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu pot să vă spun ce ușurare este să fi terminat în sfârșit tratamentul meu de chimioterapie. Ultimele nouă luni au fost incredibil de grele pentru noi ca familie. Viața, așa cum o știți, se poate schimba într-o clipă, iar noi a trebuit să găsim o modalitate de a naviga în apele furtunoase și pe drumul necunoscut", a declarat Prințesa de Wales.

O primă bătălie câștigată

Anunțul a fost făcut de prinţesa Kate într-un videoclip extrem de emoţionant, în care viitoarea regină a Marii Britanii a povestit pentru prima dată cum a reuşit să câştige prima bătălie cu maladia necruţătore. Cel mai mare sprijin i-a fost familia: prinţul William, cei trei copii ai lor şi părinţii ei.

Vezi și

"Experienţa cancerului este complexă, înfricoşătoare şi imprevizibilă pentru toată lumea, în special pentru cei mai apropiaţi de tine", a mai spus Kate.

Pe acelaşi subiect

Kate a anunţat în luna martie că a fost diagnosticată cu cancer, fără a preciza natura acestuia, şi că face chimioterapie preventivă. Boala a fost descoperită după o operaţie abdominală efectuată la începutul anului şi din cauza căreia s-a retras din viaţa publică. De atunci, prințesa a avut doar 2 apariţii publice, mai întâi de ziua regelui, la Trooping the Colour în iunie și apoi la turneul de tenis de la Wimbledon în iulie. Acum îşi doreşte să revină la îndatoririle publice, treptat, pentru că principala prioritate este să rămână sănătoasă.

Mesaj emoționant pentru cei bolnavi de cancer

"Deși am terminat chimioterapia, drumul meu către vindecare şi recuperare completă este lung şi trebuie să continui să iau fiecare zi aşa cum vine", a mai declarat Prințesa de Wales.

Şi Regele Charles al III-lea suferă de cancer și urmează un tratament încă din luna februarie. Pentru el şi pentru toţi cei care încă se luptă cu boala, Prinţesa de Wales a avut un mesaj de încurajare.

"Rămân cu voi, umăr la umăr, mână în mână. Din întuneric poate ieşi lumina! Așa că lasăţi acea lumină să strălucească", a mai spus Kate.

Potrivit Reginei Camilla, monarhul în vârstă de 75 de ani se simte foarte bine şi are moralul ridicat, dar are şi momente în care nu face ceea ce i se spune.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Prinţesa de Wales, mesaj emoționant pentru cei care luptă cu cancerul, după ce a încheiat tratamentul de chimioterapie: "Din întuneric poate ieşi lumina"