Antena Meniu Search
x

Prinţul George şi prinţesa Charlotte au mers în spatele sicriului la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a. FOTO

Prinţul George şi prinţesa Charlotte au fost prezenţi luni în cortegiul funerar de la Londra, mergând în spatele sicriului străbunicii lor regina Elisabeta a II-a, înainte ca acesta să fie transportat în interiorul Abaţiei Westminster. 

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 13:58

Prinţul George, în vârstă de nouă ani şi care ocupă locul al doilea în ordinea de succesiune la tronul Regatului Unit, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de şapte ani, au purtat ţinute de doliu şi au mers în cortegiul funerar alături de părinţii lor - prinţul William şi ducesa Kate - şi de alţi membri ai familiei regale britanice, în spatele regelui Charles al III-lea. 

La funeraliile de stat la Westminster Abbey, participă peste 2.000 de invitaţi, printre care sute de demnitari străini şi capete încoronate. La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional "God Save the King". Urmează o procesiune în centrul Londrei de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi prima doamnă, Jill, sunt prezenţi la Westminster Abbey, la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a alături de sute de lideri mondiali. Soţii Biden au sosit cu propria maşină blindată la biserica londoneză, la care au mai fost invitaţi, printre alţii, regele şi regina Spaniei, Felipe al VI-lea şi regina Letizia, împăraţii Japoniei, Naruhito şi Masako, şi vicepreşedintele chinez Wang Qishan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Prinţul George şi prinţesa Charlotte au mers în spatele sicriului la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a. FOTO