Antena Meniu Search
x

Video Procurorii "lămuresc" cum a ajuns Eva Kaili să spună despre Qatar că este "un pionier în drepturile muncii". 600.000 de euro, găsiți în casa ei la percheziții

Scandalul de corupţie din Parlamentul European ia amploare. Proprietăţile din Grecia ale Evei Kaili, vicepreşedinta demisă a legislativului european, au fost puse sub sechestru. Politiciana, arestată pentru trafic de influenţă, are şi conturile blocate. Credibilitatea Uniunii Europene este în pericol, au avertizat azi miniştrii de Externe ai UE, care au adăugat că lucrurile trebuie lămurite urgent. 

de Cornelia Crîşmaru

la 12.12.2022, 20:46

Vezi și

Eva Kaili, vicepreşedintele demis al Parlamentului European (noiembrie 2022): Chiar eu am spus că Qatar este un pionier în drepturile muncii, abolirea supravegherii muncitorilor, migranţi şi reducerea salariului minim. 

Eva Kaili susţinea în urmă cu o lună cauza statului din Orientul Mijlociu de la tribuna parlamentului european. Anchetatorii belgieni susţin că declaraţiile sale nu au fost dezinteresate. Ar fi primit sume uriaşe de bani ca să îşi folosească influenţa oferită de funcţie. Nu mai puţin de 600.000 de euro ar fi fost găsiţi la percheziţii în locuinţa ei.  

Eva Kaili, fostă prezentatoare tv, şi-a început cariera politică în 2007, când a ajuns deputată în Parlamentul elen. 

Eleni Grigovits, jurnalist Protothema: Eva Kaili este unul dintre cei mai populari politicieni din Grecia. A început ca jurnalist şi mai târziu a fost purtător de cuvânt al Guvernului, în 2009. 

Pe acelaşi subiect

Ajunsă în Parlamentul European, a fost considerată una dintre cele mai frumoase apariţii

În 2014 a fost aleasă pentru prima dată să reprezinte Grecia, la Bruxelles. Ajunsă în Parlamentul European, a fost considerată una dintre cele mai frumoase apariţii din capitala Belgiei. Acolo şi-a găsit şi partenerul de viaţă, pe Francesco Giorgi, consilier pe probleme din Orientul Mijlociu. În 2020, presa din Grecia scria că "Eva l-a găsit pe Adam". 

Cornelia Crâşmaru, corespondent Observator: Francesco Giorgi şi Eva Kaili erau consideraţi unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Bruxelles. Ei au mai ţinut prima pagină a ziarelor din Italia şi Grecia, după ce au anulat botezul fiicei lor, pentru că nu s-au hotărât dacă să boteze fata în religia catolică sau cea ortodoxă. Francesco Giorgi are hobby-uri scumpe. Este pasionat de yachting, îi plac vacanţele pe mare şi are un brevet de instructor de navigaţie. 

Şi Francesco este acum după gratii, arestat în acelaşi dosar de corupţie. Mai mult, autoritatea pentru spălarea banilor a îngheţat conturile cuplului.

Cornelia Crâşmaru, corespondent Observator: Francesco Giorgi sau "frumosul de la Palat" , cum este alintat partenerul fostei vicepreşedinte a Parlamentului European, Eva Kaili, lucrează în legislativul european din 2009. A intrat în cercurile de la Bruxelles ca asistent al mai multor eurodeputaţi italieni şi era acum responsabil cu relaţia Uniunii Europene cu Maroc, Tunisia şi Algeria. 

Era considerat unul dintre personajele influente de la Bruxelles, atât de influent încât funcţionarii de acolo îl porecliseră "Domnul Parlamentul European". 

Liderii europeni sunt şocaţi de caz. 

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: Verificăm fiecare detaliu din registrul transparenţei. Verificăm acest lucru pe fondul a ceea ce s-a întâmplat la Parlamentul European.

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European: Nu vom ascunge gunoiul sub preş, vom lansa şi o anchetă internă pentru a analiza implicaţiile pentru Parlamentul European. Personal am însoţit un procuror belgian într-una dintre aceste percheziţii.  

În Grecia, scandalul este pe primele pagini ale publicaţiilor. 

Jurnalist grec: Pentru Atena, a fost un şoc politic implicarea ei în mega scandalul de corupţie de la Bruxelles. De ceva vreme erau tensiuni politice între Kaili şi liderul PASOK.

Cel mai probabil, săptămâna această, la Strasbourg, Evei Kaili îi va fi ridicată şi imunitatea parlamentară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Procurorii "lămuresc" cum a ajuns Eva Kaili să spună despre Qatar că este "un pionier în drepturile muncii". 600.000 de euro, găsiți în casa ei la percheziții