Antena Meniu Search
x

Promisiunea lui Trump: Leac anti-Covid, testat și în România, în schimbul votului

Alegerile din Statele Unite sunt în mai puțin de o lună, iar Donald Trump încearcă să câştige un nou mandat promiţând tratament pentru Covid-19. Acelaşi cu care a fost tratat şi el. Doar că tratamentul este unul încă experimental, iar efectele secundare nu sunt total cunoscute. În plus, Donald Trump nu s-ar simţi atât de bine pe cât susţine. Surse apropiate de anturajul lui spun că acesta respiră cu greutate.

de Redactia Observator

la 08.10.2020, 23:37

Vezi și
  • Leacul folosit de Trump se găsește și în România
  • Donald Trump promite acum că va distribui cocktailul minune gratis pentru toţi americanii infectaţi

Donald Trump, preşedintele SUA: Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că m-am îmbolnăvit. O binecuvântare mascată. Am auzit despre acest medicament. Am spus: lăsaţi-mă să îl iau. A fost sugestia mea. Nu mă simţeam bine şi, la mai puţin de 24 de ore, mă simţeam extraordinar.

E vorba, de fapt, de un cocktail de anticorpi, care atacă direct virusul şi îl împiedică să infecteze alte celule. Se găseşte şi în România, singura ţară din Europa care participă la studiul clinic, însă timp de două luni a stat nefolosit la Institutul Matei Balş. Abia luni a primit aprobare de la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Donald Trump promite acum că va distribui cocktailul minune gratis pentru toţi americanii infectaţi, care se află în spital.

Donald Trump, preşedintele SUA: Am ieşit din spital şi îmi doresc asta pentru toată lumea. Vreau ca toată lumea să primească tratamentul pe care preşedintele vostru l-a primit, pentru că mă simt minunat, perfect.

Şi pentru a demonstra cât de bine se simte, Donald Trump s-a întors deja la muncă, în Biroul Oval. Mutare criticată de adversari, care îl acuză că îi poate îmbolnăvi pe colaboratori. Puţine persoane au însă voie să interacţioneze cu el şi toţi poartă echipament de protecţie.

A doua dezbatere Trump-Biden, motiv de dispută

În acelaşi timp, campania pentru prezidenţiale merge mai departe. La dezbaterea vicepreşedinţilor, Mike Pence şi Kamala Harris s-au contrat pe teme precum tensiunile rasiale din ţară sau modul cum administraţia Trump a gestionat criza coronavirus. În ciuda întreruperilor, confruntarea a fost mult mai civilizată decât cea dintre Trump şi Biden.

Fără sare şi piper totuşi, conform analiştilor. Iar americanii au fost mai degrabă interesaţi de musca care s-a aşezat pe capul vicepreşedintelui. Imaginile cu insecta s-au viralizat pe Twitter sub hashtagul #flygate.

Peste o săptămână ar trebui să aibă loc şi a doua dezbatere a candidaţilor la preşedinţie, în mediul virtual de data asta, variantă cu care Trump nu e de acord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Promisiunea lui Trump: Leac anti-Covid, testat și în România, în schimbul votului