Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Protestele din Georgia au "doborât" proiectul de lege inspirat de la ruşi. Cele 2 zile de violenţe au umplut spitalele din Tbilisi

A doua zi de proteste în Georgia. O iniţiativă legislativă, inspirată din legile ruseşti, a scos mai bine de 40.000 de oamenii în stradă. În urma ciocnirilor violente, zeci de oameni au ajuns la spital.

de Redactia Observator

la 09.03.2023 , 21:54

Pentru a doua zi la rând, manifestanţii pro-europeni au ocupat centrul capitalei georgiene. Sunt furioşi. Nu mai vor să fie în sfera de influenţă a Rusiei. Oamenii au ridicat baricade şi au încercat să rupă cordoanele poliţiei pentru a ajunge în clădirea Parlamentului. 

Parlamentul georgian retrage legea copiată de la ruşi

Au fost opriţi brutal de forţele de ordine care au tras cu gloanţe de cauciuc şi au folosit tunurile cu apă. O femeie care flutura steagul Georgiei este lovită în plin, un alt protestatar este pus la pământ şi lovit cu picioarele. Două zile de proteste au umplut spitalele din Tbilisi. Într-un salon improvizat, zeci de oameni zac intinşi pe saltele şi trataţi la grămadă. 

Vezi și

Protestul a pornit de la un proiect de lege prin care organizaţiile georgiene care primesc mai mult de 20% din finanţare din străinătate ar fi obligate să se înregistreze ca agenţi străini. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare. În faţa furiei mulţimii, partidul aflat la guvernare, apropiat de Kremlin, a decis să retragă controversata lege. Iniţiatorii spun că au fost înţeleşi greşit şi, motiv pentru care doresc să mai explice o dată proiectul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Protestele din Georgia au "doborât" proiectul de lege inspirat de la ruşi. Cele 2 zile de violenţe au umplut spitalele din Tbilisi