"Putem afla dacă o persoană este în viață?". Soldaţii ruşi, pierduţi pe linia frontului. Mamele şi soţiile sună în Ucraina pentru a afla despre soarta celor dragi
Familiile soldaţilor ruşi apelează tot mai des linia telefonică înfiinţată în Ucraina prin care pot afla veşti despre apropiaţii lor de care nu mai ştiu nimic de la începutul războiului.

Acestea sunt doar câteva dintre înregistrările audio făcute la o linie telefonică administrată de guvernul ucrainean. Mamele și tații, soțiile, frații și alți apropiaţi sunt angajați într-o căutare disperată a celor dragi, în timp ce războiul Rusiei cu Ucraina se extinde aparent fără sfârșit.
Vocile tremurânde de la capătul celălalt al firului nu sună pentru a căuta soldaţi ucraineni, ci caută informații despre soldații ruși. În înregistrările de oficialii ucraineni care operează linia telefonică, disperarea și incertitudinea din vocile apelanților aruncă lumină asupra cât de strâns controlează Moscova comunicațiile despre război, potrivit CNN.
Familiile soldaţilor ruşi caută în disperare veşti despre cei dragi
- Ucraina scoate în faţa jurnaliştilor soldaţi ruşi capturaţi pentru a se căi. Presa internaţională susţine...
- Zeci de ucraineni aflaţi într-un buncăr, în lacrimi după interpretarea emoționantă a unei fetiţe. ”Până...
- Soţia preşedintelui Zelenski, atac dur la adresa ruşilor „Ucid copii, conștient și cinic”
- Putin cheamă 160.000 de ruși în armată. Cea mai mare campanie de recrutare din ultimii 14 ani
- Documente militare secrete, găsite împrăştiate pe stradă în UK de un bărbat care se ducea să vadă un meci:...
Înregistrările indică faptul că mulți soldați ruși păreau să nu fi știut care erau planurile lor sau de ce erau relocați și susțin vocile conform cărora soldații ruși care nu au comunicat cu familiile lor.
O soție, vorbind printre lacrimi, sună cu o întrebare disperată despre soțul ei.
Opertor: Când te-a contactat ultima dată?
Soţia soldatului rus: Pe 23 februarie, când trecut graniţa
Operator: Ți-a spus unde se duce?
Soţia soldatului rus: A spus el către Kiev.
Operator: A spus de ce?
Soţia soldatului rus: Nu a spus nimic altceva, nu.
Mai multe videoclipuri au apărut online de la începutul invaziei pe 24 februarie, în care civili și soldați ucraineni le permit soldaților ruși să sune acasă și să vorbească cu părinții lor.
Linia telefonică, numită „Întoarceți-vă din Ucraina în viață”, a fost înființată de Ministerul de Interne ucrainean, care a recunoscut că inițiativa este atât un instrument umanitar, cât și un instrument de propagandă.
Kristina, un pseudonim pentru femeia însărcinată să conducă linia telefonică, a cerut jurnaliştilor CNN să nu-i dezvăluie identitatea din motive de securitate. Dintr-o locație nedezvăluită din capitala Ucrainei, Kiev, ea a explicat obiectivele liniei fierbinți.
"În primul rând, îi vom ajuta pe soldații ruși să-și găsească rudele. Au fost înșelați și fără să știe unde și de ce se duc și s-au trezit în țara noastră. Și în al doilea rând, vom ajuta la oprirea războiului în general", a spus ea.
De la începutul războiului, peste 6.000 de apeluri au fost prelute llini telefonică din Ucraina. Apelurile au venit din locații atât de îndepărtate, precum Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei și Rostov-pe-Don, aproape de granița cu Ucraina.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰