Antena Meniu Search
x

Video "Putin a calculat greşit". Lovitură uriaşă pentru supremaţia aeriană a ruşilor. Ucraina ar urma să primească sisteme Patriot de la SUA

Zeci de rachete au căzut azi noapte asupra Kievului. 13 dintre acestea au fost doborâte cu succes de apărarea aeriană a Ucrainei, dar restul au reuşit să distrugă mai multe clădiri. Supremaţia aeriană a ruşilor ar putea primi în curând o lovitură uriaşă. Statele Unite ar urma să trimită în curând Ucrainei mai multe sisteme PATRIOT, considerate printre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din lume. 

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 20:51

Vezi și

Alarmele antiaeriene au răsunat în Kiev la 5:55 dimineaţa. La scurt timp mai multe explozii puternice au zguduit oraşul.    

Anton Rudikov, rezident la Kiev: Copiii erau în această cameră. Slavă Domnului că nu au fost răniţi. Doar s-au speriat pentru că geamurile au zburat cu totul. 

Capitala Ucrainei a fost vizată de două valuri de drone kamikaze, lansate din Marea Azov, însă niciunul dintre proiectile nu şi-au atins ţinta. 

Volodimir Zelenski , preşedintele Ucrainei: 13 rachete au fost doborâte de sistemele noastre de apărare aeriană. Bravo, sunt mândru! 

Pe acelaşi subiect

Odată cu sosirea iernii, Rusia a vizat în mod repetat infrastructura energetică a Ucrainei, în special cu ajutorul dronelor kamikaze. UNICEF spune că peste 7 milioane de copii ucraineni  stau în frig, din cauza militarilor lui Putin. 

Soarta războiului s-ar putea schimba peste noapte

Soarta războiului s-ar putea schimba însă peste noapte. Diferenţa ar putea-o face o decizie aşteptată de la Washington. Administraţia Biden ia în calcul să trimită Kievului cele mai avansate sisteme de apărare aeriană, celebrele Patriot

Pat Ryder, general Pentagon: Vom continua să căutăm modalităţi prin care putem să sprijinim cel mai bine Ucraina să protejeze populaţia de acolo, să îşi protejeze graniţele şi infrastructura astfel încât să poată supravieţui atacurilor. 

Rachetele lansate de Patriot pot zbura la altitudini de până la 24.000 de metri, iar radarul are o rază de acțiune de 100 km şi capacitatea de a urmări până la 100 de ținte. 

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Putin a calculat greşit. A crezut că trupele sale vor cuceri Ucraina în câteva zile. Dar niciunul dintre planurile sale nu s-au îndeplinit.  

În replică, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin spune că sistemele Patriot vor deveni o ţintă pentru armata rusă. Tot Kremlinul anunţă că un armistiţiu de Crăciun sau de Anul Nou nu este pe agenda Rusiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Putin a calculat greşit". Lovitură uriaşă pentru supremaţia aeriană a ruşilor. Ucraina ar urma să primească sisteme Patriot de la SUA