Antena Meniu Search
x

Putin a concediat-o pe Natalia Poklonskaia după ce a criticat războiul din Ucraina

Vladimir Putin a decis să o elibereze din funcție din funcția actuală pe Natalia Poklonskaia, cea care a ocupat poziția de procuror general al Peninsulei Crimeea după anexarea din 2014. Ea a anunțat pe canalul său de Telegram că urmează să fie îndepărtată din actuala poziție în urma unui decret prezidențial, notează Newsweek.

de Adrian Popovici

la 14.06.2022, 16:16

Natalia Poklonskaya, fosta procuroare generală a Peninsulei Crimeea după anexarea la Federația Rusă.
Natalia Poklonskaya a criticat folosirea literei Z pentru susținerea războiului din Ucraina. - Profimedia

Poklonskaia a fost șefă adjunctă a Rossotrudnichestvo, Agenția Federală pentru Afacerile Comunității Statelor Independente, Compatrioții care trăiesc în străinătate și Cooperarea Umanitară Internațională, iar decizia lui Putin a venit la câteva luni după ce ea a criticat războiul început de acesta în Ucraina. În ciuda acestui fapt, atunci când a anunțat acest lucru, fostul procuror general al Crimeei a ținut să mulțumească președintelui Federației Ruse.

De ce este nemulțumit Putin de Natalia Poklonskaia?

Poklonskaia s-a născut în Lugansk, una din regiunile disputate în acest război, și a fost primul procuror general numit de autoritățile ruse după ce au anexat Crimeea. În timp, ea a devenit populară în Rusia, chiar dacă ucrainenii o consideră fața propagandei putiniste în peninsulă și vor să o aresteze pentru trădare.

În aprilie, Poklonskaia a criticat folosirea literei Z, un simbol care a ajuns să reprezinte susținerea oamenilor obișnuiți pentru invazia din Ucraina. Aceasta a apărut pe vehiculele militare rusești, îmbrăcăminte și mărfuri, deoarece au vrut să își arate în acest fel solidaritatea cu armata lor.

Pe acelaşi subiect

În timpul unui interviu oferit unui canal de YouTube popular în Rusia, Poklonskaia a criticat folosirea simbolului. Declarațiile ei au fost criticate pe scară largă, inclusiv de conducerea Rossotrudnichestvo, după cum a raportat The Moscow Times. "Această literă Z simbolizează tragedia și durerea atât pentru Rusia, cât și pentru Ucraina", a spus ea.

Pe Telegram, la scurt timp după acest interviu, Natalia și-a apărat poziția și a explicat că este de părere că "este periculoasă adorarea orbească a simbolurilor, istoriei nu-i place asta".

"Soldații și oamenii obișnuiți își pierd viața, mulți sunt infirmi și câți vor mai fi? Câți prizonieri de război, câtă durere…? Toate acestea se numesc nenorociri, tragedii, catastrofe", a scris ea, adăugând că, dacă opinia ei încalcă regulile instituției pentru care lucra, va accepta să fie pedepsită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Putin a concediat-o pe Natalia Poklonskaia după ce a criticat războiul din Ucraina