Antena Meniu Search
x

Video Putin tot mai nemulțumit de situația din Ucraina. SUA cred că liderul de la Kremlin ar putea detona o bombă nucleară în Marea Neagră

Avertisment din Statele Unite! Putin ar putea ataca România şi Polonia, scrie New York Times, tocmai pentru ajutorul pe care cele două ţări îl oferă Ucrainei în război. Un conflict în care, în ultima vreme, ruşii suferă înfrângeri semnificative. Scenariul de care vorbeşte publicaţia americană ar fi luat în calcul chiar la cel mai înalt nivel. O altă variantă despre care se vorbeşte peste ocean este că Putin ar putea detona o armă nucleară tactică în Marea Neagră. 

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 22:54

Vezi și

Casa Albă ar lua serios în calcul un scenariu în care Putin ar putea ataca România şi Polonia, scrie New York Times. Asta după ce chiar Vladimir Putin, în martie, ameninţa voalat cele două ţări. Acum, într-un discurs acid, preşedintele Belarusului aduce din nou în discuţie această posibilitate. 

Aleksandr Lukașenko, președintele Belerusului: "America este singura țară care beneficiază de pe urma a ceea ce se întâmplă aici: poate să îi arate Europei care este locul ei și să elimine rivalii dintr-o singură mișcare. Azi Ucraina, mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România."

Declaraţia lui Lukasenko, apropiat al lui Putin, a stârnit reacţii imediat în România. 

 "Partea română respinge ferm astfel de afirmații inadmisibile. De asemenea, nu poate fi ignorat rolul și responsabilitatea internațională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susținerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Pe acelaşi subiect

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: "Mi se par aparţinătoare de retorică a lui Lukansenko pentru că situaţia din teren este cu totul alta. În primul rând, NATO şi SUA veghează bine ca să nu se externalizeze. Nu s-a externalizat, nu se va externaliza conflictul." 

Putin ar putea decide o escaladare a conflictului din Ucraina

În timp ce pe frontul din Ucraina luptele continuă, Casa Albă, Pentagonul, Departamentul de Stat şi agenţiile americane ar fi tot mai îngrijorate că Putin ar putea escalada războiul, potrivit unor surse citate de New York Times. 

În acelaşi timp, un atac asupra Poloniei sau României ar însemna conflict direct între Rusia şi NATO. În condiţiile în care ruşii au probleme serioase pe frontul din Donbas şi Harkov, deschiderea unei noi direcţii de luptă pare puţin probabilă. 

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: "Argumentele sunt legate de faptul că forţa militară rusească este concentrată pe scopurile pe care şi le-au propus legat de Ucraina." 

În ziua cu numărul 208 a războiului, ruşii sunt acuzaţi că au lovit centrala nucleară Pivdennoukrainsk, din Nikolaev, în sudul Ucrainei. Chiar şi aşa, armata ucraineană a cucerit un punct strategic în Harkov şi continuă să împingă forţele Rusiei peste graniţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Putin tot mai nemulțumit de situația din Ucraina. SUA cred că liderul de la Kremlin ar putea detona o bombă nucleară în Marea Neagră