Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rămâne Will Smith fără Oscar după ce l-a pălmuit pe Chris Rock? Reacția Academiei Americane de Film

Actorul Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock pe scenă la gala Oscar 2022 pentru că acesta a făcut o glumă, considerată deplasată, despre soția actorului, actrița Jada Pinkett Smith. Momentul i-a uimit pe participanți și pe spectatori. Numeroase solicitări făcute către Academia Americană de Film îndeamnă ca lui Will Smith să-i fie retras Oscarul. Atacul încalcă Codul de conduită al Academiei instituit în urma Mișcării ”Me Too”, scrie Daily Mail. Poliția din Los Angeles anunță că nu a fost depusă vreo plângere, dar este la curent cu incidentul. 

de Redactia Observator

la 28.03.2022 , 11:35

Rămâne Will Smith fără Oscar după ce l-a pălmuit pe Chris Rock? Reacția Academiei Americane de Film
Rămâne Will Smith fără Oscar după ce l-a pălmuit pe Chris Rock? Reacția Academiei Americane de Film - Profimedia

Americanii au făcut solicitări pe social media ca Academia Americană de Film să-i retragă lui Will Smith Oscarul pentru cel mai bun actor după ce acesta a urcat pe scenă și l-a pălmuit pe actorul de comedie Chris Rock în timpul transmisiunii în direct a galei.

Actorul de comedie a făcut o glumă despre părul Jadei Pinkett-Smith. Academia Americană de Film, organizatorul galei de decernare a premiilor Oscar a postat pe Twitter că nu tolerează violenţa. "Academia nu tolerează violenţa sub nicio formă. În seara aceasta suntem încântaţi să îi sărbătorim pe câştigătorii celei de-a 94-a ediţii, care merită acest moment de recunoaştere din partea colegilor şi cinefililor din întreaga lume", a anunțat organizatorul galei.

Academia și-a restabilit Codul de conduită în 2017 în timpul Mișcării ”Me Too” iar gestul lui Will Smith încalcă acest regulament intern, scrie Daily Mail, precizânt că sunt tot mai multe presiuni asupra Academiei să răspundă în legătură cu episodul violent de pe scena Oscarurilor. 

Articolul continuă după reclamă

Will Smith a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal datorită interpretării sale din filmul "King Richard", îl care îl joacă pe Richard Williams, tatăl şi antrenorul jucătoarelor de tenis Venus şi Serena Williams, însă show-ul de duminică seară a fost umbrit de un moment bizar, care nu fusese planificat de producătorii transmisiunii televizate.

Will Smith a urcat pe scenă şi l-a pălmuit pe Chris Rock, după ce starul de comedie făcuse o glumă pe seama soţiei lui Will Smith, actriţa Jada Pinkett Smith, spunând că abia aşteaptă să o vadă într-o continuare a filmului "G.I. Jane" datorită look-ului ei. Jada Pinkett Smith are capul complet ras începând de anul trecut, după ce a anunţat că suferă de alopecie, o afecţiune care cauzează căderea părului.

După ce a câştigat premiul Oscar, Will Smith a prezentat scuze publice Academiei Americane de Film şi colegilor săi de breaslă nominalizaţi la categoria "cel mai bun actor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Rămâne Will Smith fără Oscar după ce l-a pălmuit pe Chris Rock? Reacția Academiei Americane de Film