Antena Meniu Search
x

Război Rusia-Ucraina. Kievul îşi fortifică apărarea, în timp ce bombardamente au avut loc în zone din apropiere

Soldaţii ucraineni au întărit duminică apărarea în jurul Kievului, săpând tranşee, blocând drumuri şi colaborând cu unităţi de apărare civilă, în timp ce forţele ruseşti au bombardat zona înconjurătoare şi au atacat oraşele şi satele din apropiere, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 15:11

Război Rusia-Ucraina. Kievul îşi fortifică apărarea, în timp ce bombardamente au avut loc în zone din apropiere
- Profimedia

În timp ce forţele armate şi voluntari civili săpau tranşee, mii de oameni continuau să încerce să fugă din oraşul de 3,4 milioane de locuitori, pe măsură ce se răspândeau temerile privind un atac la scară largă.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie şi şi-a concentrat cele mai puternice atacuri în sudul şi estul ţării, asediind oraşe precum Mariupol şi Harkov cu focuri de artilerie şi atacuri aeriene şi provocând pagube şi victime importante.

Kievul a fost ferit până acum de bombardamente grele, dar lupte intense au avut loc în oraşele şi satele din jur, iar Ministerul rus al Apărării a publicat duminică imagini cu unele dintre vehiculele sale militare cu şenile care se deplasează în apropierea capitalei.

O înregistrare video furnizată de forţele ucrainene, realizată sâmbătă în regiunea Kiev, arată eforturile ucrainenilor de a apăra capitala: saci de nisip şi plăci de beton au fost îngrămădite pe un drum principal, în timp ce soldaţii ucraineni verificau cu atenţie maşinile care treceau.

Pe acelaşi subiect

O stradă mai mică era blocată cu capcane metalice pentru tancuri şi fuseseră instalate poziţii de mitraliere. Cocteiluri Molotov zăceau pe marginea drumului, în timp ce civilii jurau să se alăture luptei pentru a proteja Kievul.

''Suntem echipaţi 100%'', a declarat un soldat neidentificat în înregistrare. ''Poziţiile sunt pregătite, le-am echipat şi aşteptăm doar să ne întâlnim aici... Victoria va fi a noastră''.

În Irpin, un oraş situat la aproximativ 25 de kilometri nord-vest de Kiev, femei şi copii care fugeau din calea confruntărilor armate din zonă au fost nevoiţi să se adăpostească în timp ce rachete au lovit în apropiere, au declarat pentru Reuters martori.

Rusia numeşte acţiunile sale în Ucraina o ''operaţiune specială'' care nu este concepută pentru a ocupa un teritoriu, ci pentru a distruge capacităţile militare ale vecinului său şi pentru a captura ceea ce ea consideră naţionalişti periculoşi.

Război Rusia - Ucraina, ziua 11

Armata rusă încearcă să încercuiască principalele oraşe ale Ucrainei, Harkov şi capitala Kiev. În plus, ruşii vor să creeze un coridor pentru a se putea trece terestru din Crimeea în regiunile Lugansk şi Doneţk. Potrivit jurnaliştilor ucraineni, Naftali Bennett, premierul Israelului, ar fi ajuns sâmbătă seară la Moscova unde a discutat timp de 3 ore cu Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Naftali Bennett a discutat telefonic apoi cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, după care ar fi plecat în Germania pentru a vorbi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Război Rusia-Ucraina. Kievul îşi fortifică apărarea, în timp ce bombardamente au avut loc în zone din apropiere