Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Vladimir Putin după ce a aflat că a fost emis un mandat de arestare pe numele său

Vladimir Putin "a fost liniștit" și "nu a pus la suflet" decizia Curții Penale Internaționale de a emite un mandat de arestare pe numele președintelui rus a dezvluit luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. China a cerut şi ea luni Curţii Penale Internaţionale să evite o ''dublă măsură'' înainte de vizita lui Xi Jinping la Moscova. 

de Redactia Observator

la 30.03.2023, 08:23

Reacţia lui Vladimir Putin după ce a aflat că există un mandat de arestare pe numele său
Vladimir Putin - Profimedia

Întrebat de jurnaliştii ruşi, cum a recaţionat Vladimir Putin la decizia Curţii Penale Internaţionale de a emite un mandat de arestare pe numele său, Dmitri Peskov a spus că gestul este un semn "de ostilitate clară" împotriva Rusiei şi a lui Putin personal.

"Asistăm la atât de multe manifestări de clară ostilitate împotriva ţării noastre şi împotriva preşedintelui nostru", a declarat luni purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.  "Luăm notă de ele, dar, dacă le-am pune pe toate la inimă, nu ar ieşi nimic din asta. Prin urmare, ne uităm cu calm, observăm totul cu atenţie şi continuăm să lucrăm", spus el despre cum a primit Putin vestea mandatului de arestare. 

Impactul deciziei CPI de a emite mandate de arestare împotriva lui Putin şi a comisarului pentru drepturile copilului al Rusiei pentru răpiri în masă de copii din Ucraina rămâne neclar.

Rusia nu este parte a Statutului de la Roma, textul fondator al CPI, ceea ce înseamnă că mandatele nu au forţă juridică pe teritoriul său. Cu toate acestea, decizia CPI ar putea împiedica deplasarea preşedintelui rus în oricare din cele 123 de state care recunosc jurisdicţia Curţii.

Rusia nu a negat că a luat mii de copii din Ucraina de la începutul a ceea ce ea numeşte o "operaţiune militară specială", dar spune că scopul a fost de a-i proteja. Rusia a reacţionat cu furie la decizia CPI împotriva lui Putin, calificând-o drept "revoltătoare şi inacceptabilă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Vladimir Putin după ce a aflat că a fost emis un mandat de arestare pe numele său