Antena Meniu Search
x

Video Vaccinul anti-COVID, primele reacții alergice. Marea Britanie a început imunizarea, SUA se pregătește de autorizare

Statele Unite ale Americii, ţara cea mai afectată de pandemie, face ultimele pregătiri pentru începerea procesului de vaccinare. Chiar mâine ar putea autoriza serul produs de Pfizer. În Marea Britanie, unde imunizarea a început de ieri, doi pacienţi au avut reacţii alergice adverse. Studii noi arată că şi vaccinul AstraZeneca - Oxford este sigur şi prezintă o eficienţă de 70%. 

de Redactia Observator

la 09.12.2020, 21:41

Vezi și
  • La mai puţin de 24 de ore de la vaccinare au apărut şi primele reacţii adverse, în Marea Britanie

Ultimele analize ale vaccinului Pfizer arată rezultate încurajatoare. La doar 10 zile de la administrarea primei doze, corpul ar produce anticorpi puternici faţă de COVID-19. 

Donald Trump, preşedinte SUA: Ne mai despart doar câteva zile până când vaccinul va fi autorizat de Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente, iar apoi vom începe imediat distribuirea în masă.

Donald Trump şi-a atribuit succesul programului şi a semnat un ordin executiv prin care companiile Pfizer şi Moderna sunt obligate să prioriteze distribuţia în Statele Unite.

Pentru Joe Biden, primele 100 de zile la Casa Albă se anunţă critice. Preşedintele ales vrea ca masca de protecţie să devină obligatorie, să deschidă majoritatea şcolilor şi să fie administrate cel puţin 100 de milioane de doze ale vaccinului.

Anthony Fauci, epidemiolog: Aceste acţiuni sunt îndrăzneţe, dar realizabile şi esenţiale pentru a ajuta publicul să evite riscuri inutile şi să ne ajute să salvăm vieţi, să redeschidem şcolile şi afacerile şi pentru ca eventual să învingem pandemia.

Vaccinul anti-COVID, primele reacții alergice în Marea Britanie

În Marea Britanie, vaccinul a început să fie administrat în spitale populaţiei de peste 80 de ani şi cadrelor medicale. La mai puţin de 24 de ore, au apărut însă şi primele reacţii adverse. 

June Raine, şef Agenţie de Reglementare: Au fost două cazuri de reacţii alergice, fapt care nu s-a întâmplat şi în timpul testelor clinice

Autorităţile sfătuiesc acum persoanele din categoriile vulnerabile care au avut în trecut reacţii adverse semnificative să nu se vaccineze.

În Germania, au fost pregătite mai multe centre de vaccinare. Angela Merkel a ajuns să îi implore pe germani să respecte regulile şi în perioada sărbătorilor de Iarnă după ce al doilea val de imbolnăviri a produs mult mai multe decese ca primul. 

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Îmi pare rău, vă spun din suflet că îmi pare rău, dar dacă preţul pe care trebuie să îl plătim pentru relaxare sunt 590 de decese pe zi atunci este inacceptabil din punctul meu de vedere.

În Israel au ajuns astăzi primele 200.000 de doze ale vaccinului Pfizer. În total, în prima fază, guvernul îşi propune să vaccineze două milioane de cetăţeni din categoriile vulnerabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Vaccinul anti-COVID, primele reacții alergice. Marea Britanie a început imunizarea, SUA se pregătește de autorizare