Antena Meniu Search
x

Foto Regina Elisabeta împlineşte 95 de ani, la doar câteva zile de la înmormântarea iubitului ei soţ, prinţul Philip

Regina Elisabeta a II-a împlineşte azi 95 de ani. Aniversarea vine la doar câteva zile după înmormântarea celui care i-a stat în dreapta o viaţă întreagă, prinţul Philip. Aniversarea nu va avea fanfară regală ca la majoritatea zilelor de naştere.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 21.04.2021, 08:05

Aniversarea vine la doar câteva zile după înmormântarea celui care i-a stat în dreapta o viaţă întreagă, prinţul Philip
Regina Elisabeta împlineşte vârsta de 95 de ani - Profimedia Images
  • Regina Elisabeta împlineşte 95 de ani, la doar câteva zile după înmormântarea iubitului său soţ, prinţul Philip
  • Majestatea Sa este cel mai longeviv monarh din lume

Regina Elisabeta a II-a, cel mai vechi monarh din lume, împlinește 95 de ani, miercuri. Nu vor avea loc evenimente publice ale sărbătoririi acestei ocazii care vine la doar câteva zile după Majestatea Sa și-a luat rămas bun de la soţul ei, prinţul Philip. 

Prințul Philip, cu care Elisabeta s-a căsătorit în 1947, a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Membrii familiei i-au adus un ultim omagiu la înmormântarea sa de sâmbătă, de la castelul Windsor. Din cauza restricțiilor COVID-19, regina a stat singură în timpul slujbei, aspect ce a stârnit compasiunea oamenilor la nivel internaţional. 

Regina Elisabeta a II-a, care este, de asemenea, cel mai longeviv monarh din lume, va fi la castel pentru ziua ei de naștere, care în mod tradițional se celebrează cu o ceremonie restrânsă sau deloc. Cu toate acestea, pentru a marca două săptămâni de doliu, nu vor avea loc nici minimele obiceiuri.  Majestatea sa are, de asemenea, o zi de naștere oficială, care este de obicei sărbătorită cu fast în a doua sâmbătă din luna iunie.

Moartea lui Philip i-a răpit confidentul, cea mai apropiată și de încredere persoană, care fusese alături de ea de-a lungul domniei sale record de 69 de ani. Cei doi erau împreună de 73 de ani. De asemenea, a venit chiar în perioada în care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize ce a lovit familia regală în ultimele decenii - acuzații de rasism și de neglijenţă din partea nepotului ei prințul Harry și Meghan, soția sa. 

Pe acelaşi subiect

Ziarele au sugerat că membrii familiei o vor vizita ​​pe regină în zilele următoare pentru a se asigura că nu va fi lăsată singură în timp ce își va jeli soțul. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a refuzat să comenteze, spunând că toate problemele de familie după înmormântare vor fi private.

Povestea celui mai longeviv monarh din lume

Regina Elisabeta a II-a, care s-a născut pe 21 aprilie 1926, pe strada Bruton, în centrul Londrei, a crescut fără să se aștepte să devină regină.  A avut parte de o educaţie aleasă şi la doar 23 de ani s-a căsătorit cu Philip, fostul prinţ al Greciei şi Danemarcei. Au avut patru copii, pe Charles, Anne, Andrew şi Edward.

Tatăl ei, George al VI-lea, a primit coroana atunci când fratele său mai mare Edward al VIII-lea a abdicat în 1936 pentru a se căsători cu o americancă divorţată, Wallis Simpson, potrivit Reuters

Majestatea Sa a urcat pe tron ​​în 1952, la vârsta de 25 de ani, și a depășit-o pe stră-străbunică, Regina Victoria, ca cel mai lung monarh din Marea Britanie, în septembrie 2015. De atunci, a domnit ca monarh constituţional prin schimbări politice majore. A reuşit să câştige inimile britanicilor, iar sprijinul pentru monarhie a rămas constant de-a lungul anilor. Majestatea Sa este, de asemenea, regina a 15 foste colonii britanice, inclusiv Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta împlineşte 95 de ani, la doar câteva zile de la înmormântarea iubitului ei soţ, prinţul Philip