Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta și-a luat doi căței din rasa corgi, pentru a o ajuta să treacă peste momentele dificile cu care se confruntă familia regală

Regina Elisabeta a II-a și-a luat doi pui de corgi, o rasă extrem de iubită de cel mai vârstnic monarh din lume. Patrupedele au reușit să înveselească atmosfera în palatul Buckingham, într-o perioadă în care familia regală britanică trece prin momente dificile.

de Redactia Observator

la 05.03.2021, 15:48

Regina Elisabeta alături de unul dintre câinii săi
Regina Elisabeta alături de unul dintre câinii săi - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În 2015, presa britanică anunţa că regina Elisabeta nu mai doreşte să crească câini corgi pentru a nu-i lăsa orfani după moartea sa. Însă, se pare că monarhul s-a răzgândit. 

Potrivit The Sun, regina a revenit asupra deciziei și, recent, și-a luat doi pui de corgi pentru a o ajuta să traverseze perioada dificilă care s-a abătut asupra familiei regale britanice, în urma internării prințului Philip și a interviului care stârnește numeroase controverse, acordat de prințul Harry, în Statele Unite.  

Patrupedele locuiesc deja de câteva săptămâni la palatul Windsor, unde monarhul s-a izolat în urma situației epidemiologice din Marea Britanice. 

„Regina este foarte încântată”, a declarat o sursă, pentru AFP. „Ambii cățeluși îi aduc multă energie în castel, în timp ce prințul este la spital”. 

Ultimul descendent al cățelușei Susan, botezat Willow, a murit în 2018, iar potrivit presei din insulă, monarhul fiind „foarte afectat” de decesul patrupedului.

Câinii corgi şi-au făcut apariţia în familia regală în anii 1930. Suverana a crescut mai multe generaţii după Susan, primul câine corgi primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani, în 1944. 

Ei aveau obiceiul de a se plimba liberi prin Palatul Buckingham. Mai mulţi dintre ei au fost imortalizaţi alături de suverană, în fotografii oficiale sau tablouri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta și-a luat doi căței din rasa corgi, pentru a o ajuta să treacă peste momentele dificile cu care se confruntă familia regală