Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Regina Letizia, acuzată din nou că şi-a înşelat soţul, pe Regele Felipe. Reacţia suveranului faţă de aventurile soţiei sale

Un jurnalist din Spania a publicat o nouă carte în care a vorbit, iar, despre faptul că Regina Letizia l-a înşelat pe Regele Felipe. Recentele dezvăluiri arată că suveranul era conştient de aventurile soţiei sale întrucât gărzile acesteia de corp erau obligate să spună mereu unde se află.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 08:44

Regina Letizia și-ar fi înşelat soțul, pe Felipe, cu "mai mulți bărbați", dintre care "trei oameni de afaceri catalani", din cauză că regele este "mult prea plictisitor pentru ea în pat", potrivit presei internaţionale, El Nacional și publicația germană Bild.

Mai mult decât atât, autorul spune că, în 2011, regina ar fi mers în New York împreună cu bărbatul pe care îl avea ca iubit înainte să-l cunoască pe rege. 

Regele Felipe şi regina Letizia: Douăzeci de ani de căsătorie

Vezi și

Pe 22 mai 2004, Felipe de Bourbon, pe atunci în vârstă de 36 de ani, şi Letizia Ortiz, o fostă prezentatoare a jurnalului de ştiri de la televiziunea spaniolă, în vârstă de 31 de ani, şi-au unit destinele în Catedrala Almudena din Madrid, în faţa multor personalităţi şi a camerelor de filmat din lumea întreagă.

"A fost o zi de cotitură în istoria Spaniei, niciun moştenitor al coroanei nu se căsătorise până atunci cu cineva care nu era de acelaşi rang", a declarat jurnalistul Jose Antonio Zarzalejos, un bun cunoscător al monarhiei iberice.

Prinţul Felipe şi-a ales ca parteneră de viaţă o femeie de rând, din clasa medie şi divorţată, pe care familia regală a întâmpinat-o iniţial cu "dispreţ", a declarat Pilar Eyre, jurnalistă şi autoare a mai multor cărţi despre monarhia spaniolă.

Ascensiunea la tron

Pe 2 iunie 2014, la zece ani după acea căsătorie, regele Juan Carlos I, a cărui imagine era afectată de scandaluri, a abdicat, spre surpriza generală, în favoarea prinţului Felipe.

Spaniolii nu i-au iertat fostului monarh o luxoasă partidă de vânătoare pe elefanţi în Botswana, organizată cu doi ani în urmă, când Spania era cuprinsă de o criză economică istorică. Acelui scandal i s-a adăugat punerea sub acuzare pentru fraudă fiscală a fiicei sale, infanta Cristina, care a fost ulterior exonerată.

"Felipe şi Letizia au găsit atunci o monarhie aflată într-o stare deplorabilă", cu o popularitate în cădere liberă, a spus Pilar Eyre. "Toată lumea spunea că ei nu vor rezista şi că zilele monarhiei erau numărate", a adăugat ea.

Promiţând să "renoveze" instituţia monarhică, Felipe ştia că trebuia să facă exact opusul faţă de tatăl lui, atât în viaţa lui privată, cât şi în viaţa sa publică. A comandat rapid un audit al conturilor casei regale şi a publicat un cod de conduită pentru membrii familiei domnitoare. Şi atunci când s-au înmulţit dezvăluirile despre averea "opacă" a lui Juan Carlos şi stilul său de viaţă fastuos, noul rege a renunţat în 2020 la moştenirea sa şi i-a retras tatălui său alocaţia anuală.

Chiar dacă anchetele care îl vizau pe Juan Carlos au fost apoi clasate în Spania, Felipe a păstrat distanţa faţă de tatăl lui, care trăieşte de atunci în exil în Emiratele Arabe Unite.

"Coroana era în criză, dar (Felipe şi Letizia) au redresat situaţia în zece ani", a declarat Javier Ayuso, director de comunicare la Palatul Regal al Spaniei din 2012 până în 2014 şi care s-a aflat în primele rânduri ale consilierilor care au asistat la succesiune.

Cultivându-şi cu atenţie imaginea, cuplul regal spaniol a modernizat protocolul, iar regina Letizia s-a implicat personal pentru a aduce "un suflu nou", aducând "unul dintre ingredientele necesare menţinerii unei monarhii: apropierea de popor", a continuat el, potrivit Agerpres.

Atuul Leonor

Regele Felipe şi regina Letizia au reuşit, de asemenea, să restabilească, alături de cele două fiice ale lor, imaginea unei familii unite şi fără scandaluri, departe de infidelităţile reproşate lui Juan Carlos.

Şi, în acest proces de reînnoire, "majoratul prinţesei de Asturia a reprezentat un moment foarte important pentru consolidarea instituţiei monarhice în Spania", a declarat Abel Hernandez, specialist în chestiuni regale.

În ziua în care a împlinit vârsta de 18 ani, pe 31 octombrie 2023, prinţesa Leonor, moştenitoarea tronului, a jurat credinţă Constituţiei Spaniei în faţa membrilor Parlamentului, o etapă indispensabilă pentru a putea să îi succeadă tatălui ei, într-o bună zi, la conducerea statului.

Prinţesa Leonor se bucură de o popularitate în creştere în ţară, "chiar şi în rândul tinerilor, care au cea mai mare neîncredere în regalitate", iar "viitorul monarhiei spaniole depinde acum mai mult de Leonor decât de Letizia", potrivit lui Abel Hernandez.

Palatul Regal din Madrid nu a anunţat niciun eveniment special pentru miercuri care să marcheze aniversarea căsătoriei regelui şi reginei Spaniei, dar a publicat sâmbătă fotografii ale familiei regale - nu ale cuplului regal - în care pot fi văzuţi regele Felipe, regina Letizia, prinţesa moştenitoare Leonor şi sora ei mai mică, prinţesa Sofia, împreună şi zâmbitori, în grădinile palatului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Regina Letizia, acuzată din nou că şi-a înşelat soţul, pe Regele Felipe. Reacţia suveranului faţă de aventurile soţiei sale