Antena Meniu Search
x

Renunţarea la ţigări îngraşă!

Majoritatea celor care se lasă de fumat înlocuiesc ţigara cu ronţăitul non-stop. Evident, dacă veţi începe să mâncaţi sticksuri, covrigi sau chipsuri, cântarul vă va sancţiona. De aceea, trebuie să optaţi pentru nişte gustări sănătoase, care să vă dea senzaţia de saţietate.

Vezi și

 Cea mai mare temere a celor care vor să se lase de fumat este că se vor îngrăşa peste măsură. Consultanţii în nutriţie şi sport admit că s-ar putea întâmpla acest lucru, dar vin şi cu soluţii.

Majoritatea celor care se lasă de fumat înlocuiesc ţigara cu ronţăitul non-stop. Evident, dacă veţi începe să mâncaţi sticksuri, covrigi sau chipsuri, cântarul vă va sancţiona.

De aceea, trebuie să optaţi pentru nişte gustări sănătoare, care să vă dea senzaţia de saţietate.

Şi sportul e esenţial. În primul rând, ne ajută să ardem eventualele calorii suplimentare, dar şi să ne calmăm. Iar dacă aţi încercat vreodată să vă lăsaţi de fumat, ştiţi cât se poate de clar ce stări de nervozitate v-au încercat în primele săptămâni.

De asemenea, mai puteţi apela şi la suplimentele nutritive din extract de plante. Aşadar, renunţarea la ţigări nu vă dă peste cap greutatea, dacă vă ambiţionaţi să aveţi un stil de viaţă sănătos. Cu toate acestea, mulţi cred că nu vor pune un gram în plus după ce se vor lăsa de fumat.

În astfel de cazuri, cel mai bun lucru este antrenamentul cardio. Măcar la nivel de sperietură.

Când veţi constata că după 5 minute de mişcare intensă gâfâiţi precum o locomotivă cu aburi, s-ar putea să vă aruncaţi pachetul de ţigări fără nici cel mai mic regret.

Însă antrenamentul cardio mai prezintă un avantaj, în afara faptului că vă curăţă plămânii: regenerează receptorii din creier afectaţi de nicotină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Renunţarea la ţigări îngraşă!