Antena Meniu Search
x

Roberta Metsola, noua preşedintă a Parlamentului European. ”Este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept”

Malteza Roberta Metsola a fost aleasă marţi a treia preşedintă a Parlamentului European din istorie. Este lăudată pentru că îmbrățișează compromisul, dar şi criticată din cauza poziţiei sale împotriva avortului. Este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept din ţara noastră, a reacționat Siegfried Mureşan.

de Redactia Observator

la 18.01.2022, 14:23

Roberta Metsola, noua preşedintă a Parlamentului European. ”Este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept”
Roberta Metsola, noua preşedintă a Parlamentului European. ”Este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept” - Getty Images

Roberta Metsola (PPE) a fost aleasă preşedintă a Parlamentului Euroean din primul tur, marţi, cu 485 de voturi, ca succesoare a italianului David Sassoli.

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL / PPE), vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European, a transmis, marţi, după alegerea Robertei Metsola ca preşedintă a Parlamentului European, că votul de astăzi este o veste foarte bună pentru Europa şi pentru România, pentru că aceasta cunoaşte foarte bine situaţia din România, este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept din ţara noastră.

Siegfried Mureşan: Roberta Metsola, noua preşedintă a Parlamentului European, este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept din ţara noastră

”Roberta Metsola, candidata noastră, a Grupului PPE, tocmai a fost aleasă preşedintă a Parlamentului European încă din primul tur, cu o largă majoritate: 458 voturi. Votul de astăzi este o veste foarte bună pentru Europa şi pentru România. Roberta cunoaşte foarte bine situaţia din România, este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept din ţara noastră”, a scris Siegfried Mureşan, potrivit news.ro.

Pe acelaşi subiect

El a cotinuat: ”Roberta a fost alături de noi de fiecare dată când am ieşit în stradă pentru apărarea statului de drept: la protestele împotriva Ordonanţei 13 de la începutul anului 2017, la protestele din 2018 împotriva modificărilor aduse Codului Penal care afectau grav independenţa justiţiei”.

Potrivit europarlamentarului PNL, ”la dezbaterile privind justiţia şi statul de drept din România pe care le-a avut în Parlamentul European, Roberta a fost de partea sutelor de mii de oameni care au ieşit în stradă şi a cerut ferm Guvernului PSD de atunci să înceteze atacurile la statul de drept”. ”România este Europa şi Europa este România.

Corupţia este antiteza Uniunii Europene”, declara Roberta în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne în faţa ministrului Justiţiei de atunci, Tudorel Toader, spune europarlamentarul. Siegfried Mureşan mai arată că alegerea Robertei Metsola ca preşedintă a Parlamentului European este o garanţie că Parlamentul va continua lupta pentru apărarea statului de drept şi a justiţiei peste tot în Uniunea Europeană. ”Sunt convins că va reprezenta cu demnitate şi determinare Parlamentul şi că va fi în continuare o prietenă a României”, precizează Mureşan.

Nicolae Ciucă: Vom lucra cu dumneavoastră pentru o UE care protejează valorile democratice

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj în care a felicitat-o pe Roberta Metsola pentru faptul că a fost aleasă preşedintă a Parlamentului European. „Vom lucra cu dumneavoastră pentru o UE care protejează valorile democratice, asigură prosperitatea cetăţenilor şi susţine activ agenda de reforme a partenerilor din PaE şi Balcanii de Vest”, a adăugat şeful Executivului român.

„Felicitări Roberta Metsola pentru alegerea ca preşedinte al PE. Vom lucra cu dumneavoastră pentru o UE care protejează valorile democratice, asigură prosperitatea cetăţenilor şi susţine activ agenda de reforme a partenerilor din PaE şi Balcanii de Vest”, arată o postare pe pagina de Twitter a Guvernului României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Roberta Metsola, noua preşedintă a Parlamentului European. ”Este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept”