Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii care au furat cinci bancomate din Spania, în mai puţin de două luni, au fost reţinuţi

Ingeniozitatea nu le lipseşte hoţilor români. Au furat în câteva săptămâni cinci bancomate cu totul în Spania. Mai întâi, aparatul era doborât cu ajutorul unui camion sau al unui tractor, utilaje la rândul lor furate. 11 indivizi au fost reţinuţi, dar ancheta continuă.

de Redactia Observator

la 17.01.2020 , 20:33

Ingeniozitatea nu le lipseşte hoţilor români. Au furat în câteva săptămâni cinci bancomate cu totul în Spania. Mai întâi, aparatul era doborât cu ajutorul unui camion sau al unui tractor, utilaje la rândul lor furate. 11 indivizi au fost reţinuţi, dar ancheta continuă. Şi nu sunt excluse şi alte arestări.

Iată-i în acţiune. În toiul nopţii, mai mulţi români dau o lovitură la o benzinărie din Andaluzia. Camerele de supraveghere surprind jaful pas cu pas. Mai întâi, indivizii intră cu un camion şi o dubă în staţie. Şi aceste maşini sunt furate. 

În imagini se vede cum, mai întâi, camionul loveşte bancomatul şi îl pune la pământ. Cinci bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu ceea ce par a fi răngi şi topoare îl urcă apoi în dubă şi, cu toţii, se fac nevăzuţi. Totul în mai puţin de trei minute. 

Vezi și

Câteva săptămâni mai târziu, o altă lovitură la o bancă. Modul de operare este tras la indigo. Ce nu ştiau infractorii este că bancomatul avea încastrat un dispozitiv de urmărire. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Toate utilajele folosite erau furate de la fermele din zonă, iar apoi abandonate. La ultimul jaf, românii au folosit două tractoare. Iniţial puseseră ochii pe un excavator, dar şi-au dat seama că s-ar mişca prea greu. 

Până să pună poliţiştii mâna pe ei, hoţii români au furat cinci bancomate în mai puţin de două luni. În urma operaţiunii numită Rumba au fost arestate 11 persoane, dar ancheta continuă.  Banda ar putea fi mult mai mare. Valoarea pagubei nu este, pentru moment, cunoscută.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Românii care au furat cinci bancomate din Spania, în mai puţin de două luni, au fost reţinuţi