Antena Meniu Search
x

Românii din întreaga lume au sărbătorit Paștele în mediul online

Românii petrec româneşte oriunde în lume. Cu drob, miel, cozonac şi ouă roşii. Pentru că nu au putut ajunge la biserică, oamenii au urmărit, online, slujbele ţinute de preoţii din ţară.

de Redactia Observator

la 19.04.2020, 19:59

Vezi și
  • Românii din străinătate au gătit produse tradiționale.
  • Românii din străinătate au urmărit pe internet slujbele ținute de preoții din țară.

Românii şi-au făcut mici altare acasă. Iar astăzi au împărţit bucuria Învierii prin telefon sau pe tabletă cu prietenii şi rudele de aici.

Andrada, româncă stabilită în Spania: Hristos a Înviat la toată lumea! Vă filmez din Barcelona. Noi suntem închişi aici aproape de o lună. Încercăm să ne bucurăm de ceea ce avem, că suntem sănătoşi şi am reuşit şi anul acesta să pregătim, să facem şi preparate tradiţionale chiar dacă suntem departe de casă.

Asemenea altor milioane de oameni, Andrada a sărbătorit, anul acesta, Paştele în izolare. Nu a putut să se întoarcă la familie, în Braşov, dar a sărbătorit ca acasă.

Oamenii nu au lăsat pandemia să strice magia. Au creat altare în propriile case şi urmărit slujbele din Noaptea de Înviere online.

Stabilit în Marea Britanie împreună cu familia, Ionuț a aprins lumânările în mod simbolic la miezul nopții.

Alţii au găsit însă metode inedite de a sărbători. Silvia, care este stabilită de 15 ani în Regat, a ieșit la o plimbare prin parc, împreună cu soţul, respectând măsurile de distanţare socială.

Paștele a fost sărbătorit însă cu mare fast în cea mai mare comunitate de români: Italia.

Stabilit de 16 ani în Bologna, Teo a pregătit împreună cu familia un meniu românesc ca la carte. Dovada? Cel mic şi-a pierdut răbdarea şi a gustat pe ascuns din salata de boeuf.

Lili, româncă stabilită în Italia: Am gătit tradiţional, mâncărurile tradiţionale. În primul rând drobul de miel, friptura de miel, sarmale, ciorbă, cozonacul, pasca.

Dar oricât de gustoase sunt mâncărurile, dacă nu ai prietenii aproape nu e la fel.

Şi din Belgia curg mesajele pentru acasă: "Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne aducea mereu împreună. Excepţional, anul acesta deşi distanţele sunt mari, suntem cu toţii în contact virtual. Şi vă dorim un Paşte fericit! Hristos a Înviat! Şi, staţi acasă!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Românii din întreaga lume au sărbătorit Paștele în mediul online