Antena Meniu Search
x

Românii care au furat porumbei de sute de mii de euro, din Belgia, condamnaţi la închisoare

Trei români care au furat porumbei de sute de mii de euro, din Belgia, au fost condamnaţi la câte doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 04.02.2020, 15:34

Trei români au fost condamnaţi la închisoare în cazul porumbeilor furaţi din Belgia
Frans Bungeneers a rămas fără porumbei de sute de mii de euro - Het Laatste Nieuws

Trei români care au furat porumbei de sute de mii de euro, din Belgia, au fost condamnaţi la câte doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Cei trei români au furat porumbei de sute de mii de euro în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2016, de la Frans Bungeneers, un crescător de porumbei din Ranst, Belgia.

Conform Het Laatste Nieuws, românii le-au furat inclusiv pe Iron Lady Ellie, Lily şi Petra, trei câştigătoare de competiţii importante la nivel mondial.

Pe lângă condamnarea la închisoare, cei trei români, identificaţi drept Vasile P., Petru Ionel C. şi Vasile O., au de achitat daune în valoare de 320.000 de euro în condiţiile în care cei aproape 50 de porumbei furaţi de la Bungeneers nu au mai fost găsiţi niciodată.

În schimb, crescătorul belgian de porumbei a anunţat deja că va contesta decizia urmând a solicita daune şi mai mari, de 700.000 de euro, în condiţiile în care doar Ellie ar fi fost un porumbel cu o valoare estimată la circa 200.000 de euro.

Ancheta a scos la iveală faptul că cei trei români erau fin cunoscători ai fenomenului, iar în fatidica noapte din 2016 au furat atât cuştile de transport ale porumbeilor, cât şi o bicicletă cu care au transportat cuştile până la o maşină ce îi aştepta în apropiere.

În plus, dacă porumbeii lui Bungeneers nu au mai fost găsiţi, poliţiştii români şi belgieni au găsit la cei trei hoţi porumbei furaţi cu câteva săptămâni înainte, din Olanda, dar şi porumbei care fuseseră furaţi de la un crescător din Lokeren, Belgia, în 2012.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Românii care au furat porumbei de sute de mii de euro, din Belgia, condamnaţi la închisoare