Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii care au tăiat porcul în Italia au fost dați de gol de vecinii speriați

Patru români stabiliţi în Italia au ajuns la Poliţie după ce vecinii i-au reclamat că au sacrificat porcul în curte. Face parte din tradiţie - a fost scuza conaţionalilor noştri.

de Redactia Observator

la 02.01.2019 , 21:39

Patru români stabiliţi în Italia au ajuns la Poliţie după ce vecinii i-au reclamat că au sacrificat porcul în curte. Face parte din tradiţie - a fost scuza conaţionalilor noştri. Explicaţiile nu i-au înduplecat pe agenţii care i-au acuzat pe români de rele tratamente aplicate animalelor. Ei riscă acum un an de închisoare sau o amendă uriaşă. Până la 150 de mii de euro. 

În regiunea Lavinio, la 60 de kilometri de Roma, patru români şi un italian au cumpărat un porc de la un fermier local şi l-au sacrificat într-o curte, aşa cum este tradiţia acasă, în România.

Vecinii au chemat poliția

Vezi și

Ziarul Il Messaggero spune că poliția a fost chemată de vecinii românilor. Oamenii s-au îngrozit de strigătele porcului și au sunat imediat la numărul de urgență 112.  Agenţii au ajuns când porcul era deja pârlit, iar românii se pregăteau să tranşeze carnea.

Ritualul a fost oprit de poliţia locală. Românii şi prietenul lor italian au fost acuzaţi că au aplicat tratamente sălbatice care au provocat suferinţe inutile animalului care putea fi sacrificat şi fără cruzime.

Închisoare sau amendă uriașă

Autorităţile au remarcat şi lipsa igienei în zona unde fusese ucis porcul. Românii riscă acum un an de închisoare sau o amendă uriaşă, de 150 de mii de euro.

Aceeaşi scenă a avut loc şi în Livorno, în urmă cu două săptămâni. Protagoniştii sunt tot nişte români stabiliţi în Italia, care au transmis totul pe Facebook. Şi aici, poliţiştii au fost chemaţi de mai mulţi localnici care au intrat în panică atunci când au văzut cum este chinuit animalul în faţa unei fetiţe de câţiva ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urmă cu 3 ani, în Statele Unite, o familie de români din Chicago a fost ridicată de trupele SWAT, după ce vecinii au descris tăierea porcului drept un masacru.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Românii care au tăiat porcul în Italia au fost dați de gol de vecinii speriați