Antena Meniu Search
x

Rusia ar plănui "o victorie pe scară largă în Ucraina până în toamnă": "Îi vom zdrobi în cele din urmă"

Kremlinul ia în considerare un al doilea asalt asupra Kievului, în ciuda faptului că nu a reușit să captureze capitala ucraineană la începutul războiului, potrivit site-ului independent de știri Meduza, citat de The Guardian.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 21:00

Rusia ar plănui "o victorie pe scară largă în Ucraina până în toamnă": "Îi vom zdrobi în cele din urmă"
- Profimedia

Surse apropiate Kremlinului și din interiorul administrației Putin au declarat că încrederea s-a răspândit la conducerea Rusiei Unite, partidul politic aflat la putere în țară, că o victorie pe scară largă în Ucraina este posibilă înainte de sfârșitul anului. O sursă a declarat: „Îi vom zdrobi (pe ucraineni) în cele din urmă. Totul se va termina probabil până la toamnă”. Conducerea Rusiei are praguri "minime" și "maxime" pentru a declara o "operațiune militară specială" de succes și finalizată în Ucraina, au declarat sursele. Minimul necesar pentru a declara victoria este capturarea completă a regiunii Donbas, potrivit surselor, în timp ce obiectivul maxim ar fi capturarea Kievului.

Editorul ediției în limba engleză a publicației Meduza, Kevin Rothrock, a declarat că raportul sugerează că Ucraina pierde "războiul informațional" pentru prima dată de la invazie. Oficialii de la Kremlin sunt, de asemenea, sceptici că țările occidentale pot susține sprijinul financiar și militar masiv acordat Ucrainei dacă războiul se prelungește, relatează site-ul. O altă sursă a declarat: „Mai devreme sau mai târziu, Europa va obosi să ajute. Este vorba atât de bani, cât și de producția de arme de care au nevoie pentru ei înșiși. Mai aproape de toamnă, vor trebui să negocieze (cu Rusia) pe gaz și petrol, înainte de sosirea sezonului rece”. Nu a fost posibilă verificarea independentă a acestor informații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rusia ar plănui "o victorie pe scară largă în Ucraina până în toamnă": "Îi vom zdrobi în cele din urmă"