Rusia continuă să "nu vadă" dovezile de pe câmpul de luptă: "Operaţiunea specială nu are ca scop distrugerea statalităţii Ucrainei şi nu vizează populaţia civilă"
"Operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina nu are ca scop distrugerea statalităţii, înlăturarea actualului preşedinte şi nu vizează populaţia civilă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-o conferinţă de presă, joi, citată de agenţia TASS.
"Permiteţi-mi să subliniez încă o dată ceea ce atât mass-media occidentală, cât şi instituţiile occidentale refuză să vadă: această operaţiune nu vizează populaţia civilă. Ea nu urmăreşte scopul de a ocupa teritoriul ţării, de a-i ruina statalitatea sau de a-l îndepărta pe actualul preşedinte. Continuăm să spunem asta la nesfârşit", a afirmat Zakharova.
"Mass-media occidentală creează o imagine absolut distorsionată asupra evenimentelor actuale. Îşi dezinformează propria populaţie. Sunt un instrument de propagandă în mâinile politicienilor lor", a conchis ea.
Război Rusia-Ucraina, ziua 22
- Război Rusia - Ucraina, ziua 22 LIVE TEXT. "Invazia rusă este blocată pe toate fronturile", spun britanicii....
- Kremlinul spune că ruşii sunt mai implicaţi în negocierile pentru pace decât ucrainenii: "Delegaţia rusă este...
- "Dovezi extrem de puternice că Putin e criminal de război". Cum poate acţiona Marea Britanie împotriva...
Războiul din Ucraina durează deja de mai bine de trei săptămâni. Este a 22-a zi de lupte, iar din orașul-port Mariupol, lovit fără încetare de bombardamentele ruşilor în ultimele două săptămâni, este estimat că peste 30.000 de oameni au fugit deja. Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – orașul a rămas fără hrană, fără apă și fără electricitate. Noaptea, soldaţii lui Vladimir Putin au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili.
Între timp, Consiliul de Securitate ONU urmează să se reunească pentru a discuta criza umanitară, însă șansele pentru un rezultat de orice fel sunt minime, în condițiile în care Rusia prezidează Consiliul în luna martie.
Miercuri, președintele Joe Biden l-a numit pe Putin "un criminal de război", iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară - "o retorică inacceptabilă și de neiertat", a spus Dmitri Peskov, care a precizat însă că liderul rus e în continuare dispus să se întâlnească atât cu Biden cât şi cu Zelenski.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰