Antena Meniu Search
x

Rusia interzice zborurile peste Marea Neagră și Crimeea, din cauza unor exerciții militare în zonă 

Rusia a interzis zborurile deasupra Mării Negre și peninsulei Crimeea, în urma exercițiilor militare care au loc în zonă, în această săptămână.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 15:40

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor". Restricțiile se aplică la o altitudine maximă de 19.000 de metri.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a numit marți restricțiile de zbor drept „practică mondială absolut normală”, scrie Moscow Times

Decizia vine, după ce Marea Britanie a anunțat că intenționează să trimită două nave de război în Marea Neagră, în luna mai, pentru a-și arăta solidaritatea cu Ucraina, după ce Marina SUA a abandonat planurile sale inițiale de desfășurare a două nave de război în zonă.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a emis în weekend o alertă NOTAM care avertiza companiile aeriene americane să exercite „extremă precauție” asupra zonelor din apropierea frontierei Rusia-Ucraina, pe măsură ce tensiunile între cele două state cresc.

Departamentul de Stat al SUA a acuzat luni Rusia de o „escaladare neprovocată”, referindu-se la planurile rusești de a bloca părți din Marea Neagră, ceea ce ar putea avea un impact asupra accesului la porturile ucrainene. Presa de stat rusă a scris că Moscova intenționează să închidă părți ale Mării Negre navelor militare și oficiale străine timp de șase luni.

Potrivit unui buletin al departamentului de navigație și oceanografie al Ministerului Apărării din Rusia, în perioada 24 aprilie - 31 octombrie, navigația navelor străine și a altor nave de stat în unele părți ale Mării Negre în apele teritoriale ale Rusiei va fi suspendată. Documentul nu a specificat motivul suspendării, scrie TASS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Rusia interzice zborurile peste Marea Neagră și Crimeea, din cauza unor exerciții militare în zonă