Antena Meniu Search
x

Video Rusia transportă sute de tancuri şi avioane de luptă la graniţa cu Ucraina. Americanii se așteaptă la o invazie în 30 de zile

Maximum o lună, atât ne-ar mai despărţi de un război la graniţele noastre. Este avertismentul serviciilor secrete americane, care spun că Rusia aduce tot mai mulţi soldaţi şi tancuri la graniţa cu Ucraina. Oficiali din Statele Unite au discutat cu mai multe companii de energie planuri de urgență pentru furnizarea de gaze în Uniunea Europeană în cazul unui conflict.

de Redactia Observator

la 16.01.2022, 22:20

Vezi și

Pe celebra rută transsiberiană, tren după tren transportă tehnică militară din estul îndepărtat al Rusiei până la granița cu Ucraina. Vorbim de sute de tancuri, elicoptere şi avioane de luptă. Zeci de mii de militari sunt gata să le utilizeze. Pentru ca pregătirile pentru invazie să fie complete, ruşii mai au de ridicat câteva garnizoane şi spitale militare, spun experţii militari.

Kurt Volker, fost ambasador american la NATO: ”Cred că este cât se poate de reală şi de periculoasă, probabil, la fel de periculoasă ca în 2014, ultima dată când Rusia a invadat Ucraina”.

Ucraina își mobiliează soldații pentru manevre militare la granițe

Şi în Ucraina pregătirile sunt în toi. Sute de soldaţi au fost mobilizaţi în estul ţării pentru manevre militare, în contextul în care maratonul diplomatic de săptămâna aceasta, dintre Occident şi Rusia, nu a dus la niciun rezultat. Ba chiar, la finalul lor, Rusia a avertizat că răbdarea ei a ajuns la final.

Pe acelaşi subiect

Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse: ”Occidentul a devenit mult prea confortabil și s-a obrăznicit. Încalcă toate angajamentele şi chiar bunul simţ, iar asta nu face decât să agraveze situaţia”.

Un război Rusia-Ucraina va paraliza livrarea de gaze în UE

Un război în Ucraina ar paraliza şi livrarea de gaze către Europa, cu urmări dramatice pentru fiecare dintre noi, pentru că preţul facturilor ar exploda, la fel şi cel al traiului de zi cu zi.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei: ”Statele Unite ale Americii şi alţi producători vor putea suplini parţial. Deja este foarte, foarte ridicat preţul. România, ce ar trebui să facă, ar trebui să se deconecteze de hubul din Austria. Acea piaţa fiind influenţată foarte mult de livrările ruseşti”.

Serviciile secrete americane şi oficialii de la Casa Albă spun că din datele pe care le-au adunat din teren în utlima perioadă, Rusia ar putea invada Ucraina în următoarele 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Rusia transportă sute de tancuri şi avioane de luptă la graniţa cu Ucraina. Americanii se așteaptă la o invazie în 30 de zile