Antena Meniu Search
x

Rusia vrea să mobilizeze aproximativ 90.000 de soldați, anunță serviciile ucrainene: "A început panica în marile orașe"

Federația Rusă plănuiește să mobilizeze aproximativ 90.000 de trupe. După cum a explicat, Vadim Skibitski, purtătorul de cuvânt al Direcției principale de informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, Moscova încearcă astfel să își refacă efectivele de luptă în urma pierderilor din război, notează The Guardian.

de Adrian Popovici

la 29.08.2022, 14:42

Rusia vrea să mobilizeze aproximativ 90.000 de soldați - Profimedia

"În același timp, se utilizează abordări diferite: Așa-numitele batalioane de voluntari și batalioane de rezervă, batalioane ale așa-numitei „rezerve militare de luptă a țării” (BARS), recrutate din fiecare district militar pentru a-și reface pierderile, pentru a-și spori eforturile și pentru a crește numărul exact al forțelor care pot fi folosite împotriva statului nostru: În același timp, se utilizează abordări diferite: Așa-numitele batalioane de voluntari și batalioane de rezervă, batalioane ale așa-numitei „rezerve militare de luptă a țării” (BARS), recrutate din fiecare district militar pentru a-și reface pierderile, pentru a-și spori eforturile și pentru a crește numărul exact al forțelor care pot fi folosite împotriva statului nostru", a declarat Vadim Skibitski.

Recrutarea noilor soldați, o provocare pentru autoritățile de la Moscova

Ofițerul de informații mai subliniază faptul că Rusia se confruntă cu o serie de probleme legate de de echiparea noilor trupe care ar trebui să ia locul celor pierdute în ultimele luni pe frontul din Ucraina.

De asemenea, rapoartele ucrainenilor indică faptul că recrutarea voluntarilor nu va avea un impact semnificativ asupra eforturilor de război.

Pe acelaşi subiect

În plus, informațiile militare indică faptul trupele ruse de pe front se confruntă cu o scădere a moralului. De asemenea, ucrainenii mai anunță și că numărul celor care ar vrea să se alăture armatei este în scădere, mai ales în rândul locuitorilor din orașelor mari, speriați de perspectiva unei participări active pe câmpul de luptă.

Informațiile oferite de ucraineni vin la câteva zile după ce Ministrul Apărării din Marea Britanie a anunțat că Rusia a creat o nouă unitate terestră majoră cu rolul de a sprijini trupele care au fost deja implicate în războiul din Ucraina. Această unitate, numită Corpul 3  de armată, își are sediul într-un oraș aflat la est de Moscova.

"Comandanții ruși continuă să se confrunte cel mai probabil cu prioritizarea operațiunilor de întărire a ofensivei din Donbas și de întărire a apărării împotriva contraatacurilor așteptate în sud. Pentru a sprijini operațiunea din Ucraina, Rusia a înființat aproape sigur o nouă formație majoră de forțe terestre, Corpul 3 de armată (3 AC), cu baza în Mulino, regiunea Nijni Novgorod, la est de Moscova", a explicat Ministerul Apărării din UK. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rusia vrea să mobilizeze aproximativ 90.000 de soldați, anunță serviciile ucrainene: "A început panica în marile orașe"