Antena Meniu Search
x

Rușii au început o operațiunea macabră în Marea Neagră: ”Au fost lăsați să moară înecați în timp ce comandanții au fugit ca șobolanii”

Forțele ruse ar fi desfășurat o operațiune secretă pentru a recupera cadavrele marinarilor morți în urma scufundării crucișătorului Moskva, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră, scrie Daily Mail

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 13:04

Rușii au început operațiunea macabră de recuperare a cadavrelor de pe epava crucișătorului Moskva. Tinerii mari ar fi fost lăsați să moară înecați
Rușii au început operațiunea macabră de recuperare a cadavrelor de pe epava crucișătorului Moskva. Tinerii mari ar fi fost lăsați să moară înecați - Profimedia Images

Nava amiral Moskva s-a scufundat pe 14 aprilie și nici până în prezent, rușii nu au anunțat un bilanț oficial al pierderilor de vieți omenești, în urma incidentului. Însă serviciile secrete militare din Ucraina susțin că autoritățile ruse au desfășurat o operațiune de salvare care a durat două săptămâni și a implicat șapte nave. Totodată, surse susțin că tinerii marinari au fost lăsați să moară, în timp ce ofițerii de rang înalt „au fugit de pe navă ca șobolanii”. 

„Au recuperat cadavrele și echipamentele. Au curățat tot de pe epava crucișătorului”, a declarat Vadym Skibitskyi, purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării de la Kiev. „Au luat ceea ce nu ar fi trebuit să cadă în mâinile unei țări terțe”.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu cadavrele marinarilor, după ce au fost recuperate, se precizează pe canalul de Telegram Ishi Svoikhș.

Scufundarea Moskvei, cel mai umilitor episod pentru ruși

Pe acelaşi subiect

Naufragiul navei Moskva este considerat pe larg o umilire pentru Rusia şi flota sa şi chiar comentatori pro-Kremlin au cerut explicaţii autorităţilor, fără succes până în prezent.

Ucrainenii au anunţat imediat după atac că nava Moskva a fost lovită de două rachete trase din Odessa. "Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au provocat daune majore navei rusești", declara guvernatorul ucrainean al regiunii, Maxim Marșenko. Rusia şi-a susţinut însă până în pânzele albe scenariul conform căruia un incendiu izbucnit la bord şi o furtună pe Marea Neagră au fost cauzele scufundării. 

De asemenea, oficialii de la Kremlin şi reprezentanţii Ministerului Apărării rus au susţinut că întreg echipajul de pe "Moskva" a fost evacuat şi nimeni nu a avut de suferit în urma incendiului. Şi această ipoteză a fost infirmată la distanţă de câteva zile după ce soţia unuia dintre marinarii de pe crucişător a declarat presei că soţul ei a decedat, iar alţi 27 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Rușii au început o operațiunea macabră în Marea Neagră: ”Au fost lăsați să moară înecați în timp ce comandanții au fugit ca șobolanii”