Antena Meniu Search
x

Rușii râd de englezi: Diplomația britanică nu e bună de nimic, Boris Johnson este confuz total

Kremlinul a anunţat miercuri că va da detalii când şi dacă şeful statului rus Vladimir Putin va discuta cu premierul britanic Boris Johnson şi că preşedintele Rusiei este dispus să discute cu oricine, inclusiv cu cei ''de-a dreptul derutaţi'', scrie Agerpres.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 04.02.2022, 11:01

Rușii râd de englezi: Diplomația britanică nu e bună de nimic, Boris Johnson este confuz total
Rușii râd de englezi: Diplomația britanică nu e bună de nimic, Boris Johnson este confuz total - Profimedia Images

Convorbirea între cei doi lideri fusese programată pentru luni, dar Johnson a fost nevoit să o amâne din cauza problemelor politice interne. Premierul Regatului Unit a făcut marţi o vizită în Ucraina, unde a acuzat Moscova că ţine o armă la tâmpla Kievului, încercând să intimideze Occidentul pentru a redesena harta de securitate a Europei de după Războiul Rece.

Totodată, un înalt diplomat rus la Naţiunile Unite a lansat critici virulente împotriva diplomaţiei britanice, despre care consideră ca nu este "bună de nimic".

"Este loc întotdeauna pentru diplomaţie, însă, sincer, nu avem încredere în diplomaţia britanică. În timpul ultimilor ani, diplomaţia britanică a dovedit, în opinia mea, că nu este bună de nimic", a declarat Dmitri Polianski, ambasadorul-adjunct al Rusiei la Naţiunile Unite. "Nu vreau câtuşi de puţin să jignesc pe nimeni, mai ales pe bunii mei prieteni diplomaţi britanici, însă, serios acum, nu există rezultate cu care să se poată lăuda", a adăugat el.

Relaţiile dintre Londra şi Moscova se află la cel mai jos nivel după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în Anglia, în 2018. Rusia a dezminţit orice implicare, însă acest caz a dus la o gravă criză diplomatică între cele două ţări.

Putin se plânge că Occidentul ignoră preocupările Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, acuză Occidentul că a creat deliberat un scenariu prin care să atragă Rusia în război, scrie Reuters. De asemenea, liderul de la Kremlin a apreciat "clar" marţi că SUA şi NATO au ales să ignore preocupările Rusiei pentru securitatea sa, referindu-se la respingerea cererilor ruseşti în cadrul tensiunilor cu privire la Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rușii râd de englezi: Diplomația britanică nu e bună de nimic, Boris Johnson este confuz total