Antena Meniu Search
x

Rușii se retrag tactic pe frontul de sud din unele localităţi, nu mai pot apăra zone critice din cauza contraofensivei ucrainene - ISW

Trupele Rusiei continuă să se apere în fața atacurilor lansate de către contraofensiva Ucrainei. Cu toate acestea, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), trupele Moscovei au reușit să înainteze, recucerind o serie de poziții de-a lungul liniei Svatove - Kreminna. Cu toate aceste, datele din acest moment indică faptul că ei abandonează unele poziții importante. Între timp, Statul major de la Kiev anunță că unitățile sale au reușit să respingă atacurile inamicilor în apropiere de Novoselivske. De asemenea, autoritățile de la Kiev au transmis că rușii pregătesc o ofensivă către orașul Liman.

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 11:13

Soldați ruși care își pregătesc retragereaa
ISW susține că rușii “nu mai pot apăra zone critice, din cauza atacurilor ucrainene”. - Profimedia

Șeful adjunct al Statului Major General ucrainean, Oleksiy Hromov, a adăugat că rușii construiesc linii defensive în Svatove și Liman pentru a opri înaintarea Ucrainei. Fostul ambasador al Republicii Populare Luhansk în Rusia, Rodion Miroshnik, a susținut că Kievul transferă brigăzi ucrainene de elită către direcțiile Liman și Kupiansk pentru a preveni avansarea Rusiei.

Forțele ruse au continuat să desfășoare operațiuni defensive în regiunile Donețk și în estul regiunii Zaporojie pe 1 decembrie. Statul Major General ucrainean a raportat că forțele ruse mențin linii defensive pe acest front. Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele sale au respins un contraatac ucrainean lângă Volodimirivna, regiunea Donețk.

Trupele  ruse din regiunea Herson au continuat să ia măsuri defensive, să construiască fortificații și să mute personal pe malul estic al râului Nipru. Surse ucrainene au raportat că forțele ruse de pe malul estic continuă să dețină linii defensive și să-și consolideze apărarea. Statul Major General ucrainean a raportat că rușii au redus numărul de personal și echipamente din Oleshki și au mutat personalul în poziții de-a lungul autostrăzii dintre Oleshki și Hola Pristan.

General adjunct al Statului Major General ucrainean, generalul de brigadă Oleksii Hromov, a declarat că Comandamentul ucrainean se așteaptă ca forțele ruse să-și mențină pozițiile pe malul estic și să desfășoare operațiuni ofensive locale pentru a îmbunătăți aceste poziții, Cu toate acestea, surse din social media au publicat imagini pe 1 decembrie care pretindeau că arată pozițiile rusești pe barajul Nova Kahovka. Informațiile contradictorii despre pozițiile militare ruse de pe malul estic al râului Nipru sugerează că forțele ruse își repoziționează în prezent forțele în regiunea Herson, dar nu este clar exact cum.

Pe acelaşi subiect

Rușii nu își mai pot apăra pozițiile de pe frontul de sud

Mișcările militare ruse din regiunea Zaporojie ar putea sugera că forțele ruse nu pot apăra zonele critice în contextul creșterii numărului de atacuri ucrainene asupra lor. Kievul a raportat pe 1 decembrie că forțele ruse se retrag din unele localități din regiune. Statul Major General ucrainean a raportat, de asemenea, că administrația din Burchak face un recensământ în pregătirea viitoarelor măsuri de evacuare.

În aceste condiții, Rusia și-ar putea retrage personalul din pozițiile mai apropiate de linia frontului din regiunea Zaporojie pentru a reduce impactul atacurilor ucrainene. Retragerea potențială din Polohia este semnificativă, deoarece așezarea se află într-un punct critic al infrastructurii de transport, iar forțelor ruse le-ar fi dificil să apere zone mai importante fără această localitate. Retragerea dintr-o poziție critică ar putea sugera că rușii nu pot apăra întreaga linie de front din regiune și că prioritizează unde să-și concentreze forțele.

Moscova mai are o serie de trupe de rezervă în Crimeea pentru a sprijini operațiunile defensive din regiunea Zaporojie, arată analiza ISW. Hromov a declarat că forțele ruse își concentrează rezervele în nordul Crimeei pentru a consolida trupele de  pe malul estic în regiunea Herson și că Dzhankoy și așezările înconjurătoare au devenit cea mai mare bază militară rusă din peninsulă. Rușii ar putea aduna aceste rezerve în cazul că forțele ucrainene ar putea desfășura operațiuni ofensive în aceste zone în perioada următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rușii se retrag tactic pe frontul de sud din unele localităţi, nu mai pot apăra zone critice din cauza contraofensivei ucrainene - ISW